Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå topper hun hitlista i Sverige

Ikke hverdagskost for en norsk artist.

TIL TOPPS I SVERIGE: Tone Damli Aaberge. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET
TIL TOPPS I SVERIGE: Tone Damli Aaberge. FOTO: ADRIAN ØHRN JOHANSEN/ DAGBLADET Vis mer

Selv om svensk musikk er overalt i Norge, går det notorisk lange perioder mellom hver gang norske artister slår gjennom i Sverige. Før stockholmsbaserte Ane Brun toppet lista over mest solgte album i fjor, Donkeyboy singlelista for to år siden og Alexander Rybak året før det, må vi muligens tilbake til A-has glansdager for å finne noe liknende.

Men i dag er Tone Damli Aaberge (24) på toppen av nedlastingslista til svenske Itunes. Riktignok med «Imagine», en duett med den svenske Melodi Grand Prix-kjendisen Eric Saade (21).

«Eg e så glad, takknemlig og stolt...! Tusen takk Sverige», twitret sangerinna som reaksjon på topp-plasseringa. Også kjæresten Aksel Hennie publiserte stolt et skjermbilde av Itunes-lista på Twitter i dag.

- Dette er veldig stas. Det ligger lang planlegging bak dette, og alt har klaffet maksimalt. Få er lykkeligere enn Tone Damli i dag, sier hennes manager, tidligere «Idol»-dommer David Eriksen.

Sand i Sahara «Imagine», som er hentet fra sogndølens siste CD, ble lansert med musikkvideo og flere opptredener i beste sendetid på TV i juni. Det førte den til det øvre skiktet på både radio- og nedlastingslistene i Norge, selv om det «bare» endte med tredjeplass på Itunes.

- Etter sommerferien har vi jobbet med å promotere låta i Sverige, et arbeid som peaket forrige uke da de sang på TV-programmene «Sommarkrysset» og «Lotta på Liseberg». Da merket vi at interessen for Tone har tatt seg opp, med flere intervjuforespørsler fra svenske medier og kids som sto i kø for å få autograf, sier Eriksen.

Framover skal en rekke svenske radiostasjoner få besøk av sangerinna som først slo gjennom som «Idol»-deltaker i 2005. Forhåpentlig blir det også flere TV-jobber.

- Å selge pop til svenskene er jo som å selge sand i Sahara. Men det er ikke umulig, det har blant annet Donkeyboy vist før oss, sier manageren.

Smart kopling Han legger ikke skjul på at koplingen mellom Saade og Damli har vært et aldri så lite sjakktrekk: Begge er velkjente artister i sine respektive hjemland, men mangler et fotfeste på den andre siden av riksgrenda.

Det er ikke første gang Tone Damli Aaberge gjør framstøt mot utlandet etter å ha slått gjennom i Norge : For tre år siden gjorde plateselskapet Universal et fremstøt for å etablere henne i England og USA.

- Nå er det Sverige vi konsentrerer oss om, men det er klart: Med en førsteplass på Itunes i Sverige er veien blitt kortere også til andre markeder, i det minste de nordiske, sier David Eriksen.

MAKKEREN: Sammen med Eric Saade har Tone Damli gjort flere opptreder i Sverige i det siste. FOTO: HÅKON EIKESDAL
MAKKEREN: Sammen med Eric Saade har Tone Damli gjort flere opptreder i Sverige i det siste. FOTO: HÅKON EIKESDAL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media