Nå trener Persbrandt med amerikanske spesialstyrker

Gjett hvilken filmhelt som skal gjenopplives.

DEN NYE COQ ROUGE: Svenskene gjenoppliver romanfiguren Carl Hamilton, alias Coq Rouge, på filmlerretet. Skuespiller Mikael Persbrandt ligger nå i hardtrening for å kunne framstille greven, spionen, elitesoldaten og kommunisten Hamilton. Foto Agnete Brun/ Dagbaldet MAGASINET.
DEN NYE COQ ROUGE: Svenskene gjenoppliver romanfiguren Carl Hamilton, alias Coq Rouge, på filmlerretet. Skuespiller Mikael Persbrandt ligger nå i hardtrening for å kunne framstille greven, spionen, elitesoldaten og kommunisten Hamilton. Foto Agnete Brun/ Dagbaldet MAGASINET.Vis mer

I en alder av 47 år har skuespiller Mikael Persbrandt latt seg innrullere på en stor amerikansk militærbase, der han ligger i hardtrening sammen med den amerikanske marinens spesialstyrke, Navy SEAL.

Knapt noen gang har «Beck»-stjerna vært i bedre fysisk form, hevder en kilde overfor den svenske avisa Expressen.

Årsaken til Persbrandts opphold på militærbasen i San Diego i California, er at han skal spille actonhelten Carl Hamilton i en ny film basert på Jan Guillous populære bøker.

Også spionen Hamilton, som er kjent under dekknavnet «Coq Rouge» og hovedperson i en rekke Jan Guillou-romaner fra 80- og 90-tallet, blir i bøkene herdet av å tjenestegjøre med Navy SEALS.

Hard trening Nå gjennomgår skuespilleren styrke- og kondisjonstrening lagt opp av noen av USAs fremste leger og treningseksperter, samt våpentrening og fallskjermhopp.

Han utsettes også for nattlige, ikke forhåndsvarslede øvelser der han vekkes opp og eksempelvis kan sendes ut på dykkeroppdrag i kaldt vann, skriver Expressen.

Naval Base San Diego er den største marinebasen på USAs vestkyst og hovedkvarter for stillehavsflåten, med sine 54 skip. 20000 militære og 6000 sivilt ansatte har sin arbeidsplass her, ifølge Wikipedia.

Spesialsoldatstyrken Navy SEALs har sin opprinnelse etter Den andre verdenskrig, og kjennetegnes ved at de opererer såvel over som under vann, på land og i lufta. SEALs har vært satt inn i såvel Vietnam-krigen som i Gulfen og Afghanistan, og driver både med rekognosering, direkte angrep og andre operasjoner bak fiendens linjer.

Hemmelig Tidligere har blant andre Stellan Skarsgård og Peter Stormare spilt spionen, kommunisten og greven Carl Hamilton. Den nye filmen, som skal spilles inn i Russland i sommer, blir imidlertid den første Hamilton-filmen på 13 år. Den forrige filmen, regissert av norske Harald Zwart, kom i 1997.

Hele filmprosjektet - som ifølge Expressen også kan ende som TV-serie - er foreløpig så hemmelig at verken produksjonsselskapet Pampas Produktion eller Jan Guillous agent ønsker å kommentere det.

Persbrandt er kjent for en rekke TV- og filmroller i Sverige, samt for sitt tidligere så turbulente privatliv og forhold til skuespilleren Maria Bonnevie. I dag er Persbrandt sammen med Ulf Lundells datter Sanna, som han har to barn sammen med.

REKRUTTSKOLE: På Naval Base San Diego trenes nye spesialstyrker opp. Det er her Mikael Persbrandt får sin militære trening. Foto: Marion Doss / Creative Commons
REKRUTTSKOLE: På Naval Base San Diego trenes nye spesialstyrker opp. Det er her Mikael Persbrandt får sin militære trening. Foto: Marion Doss / Creative Commons Vis mer