-Nå trenger Kurt hvile

Dersom Kurt Nilsen skal verdenslanseres, trenger han ro nå, sier manager Jan Fredrik Karlsen.

Etter hjemkomsten til Bergen har World Idol-vinner Kurt Nilsen uttrykt et ønske om ro, og har takket nei til velkomstfesten i kulturhuset i Ytre Arna, samt avslått forespørsler om å holde konsert i hjembyen.

- Det er utrolig mye som kreves av Kurt nå. Hvis man rekapitulerer den siste tidas hendelser, så har det vært noen flotte, men harde dager, som har gitt ham behov for å tilbringe tid sammen med familien, sier Kurt Nilsens manager Jan Fredrik Karlsen.

Trengs planlegging

- Han har begynt å merke kjøret?

- Det handler ikke egentlig om å merke kjøret, men om å planlegge godt, sier Karlsen.

- Nå trenger vi noen uker på oss til å finne ut av hva det skal bli til med en eventuell verdenslansering. Foreløpig er ingenting gitt. Det gjelder å holde hodet kaldt og tunga rett i munnen.

- Hva innebærer det?

- Det innebærer at vi må gjennomføre en rekke møter og samtaler før vi kan gå ut i media og kunngjøre noe som helst.

Til Kenya

Karlsens strategi for Kurt i tida framover, sier han, er en avveining mellom «å holde litt igjen og samtidig ikke miste momentet». Etter noen rolige dager hjemme med familien i Arna, skal Kurt Nilsen onsdag til Kenya for å delta i Frode Alnæs' TV2-program «Ei hand å holde i». Noen ordinære konserter er ikke berammet.

- Selvsagt gjelder det å benytte seg av øyeblikket. Men det er fortsatt bare noen dager siden han ble kåret til verdensidol. Vi regner med at det går noe tid før folk glemmer det, sier Jan Fredrik Karlsen.

ROER NED: Kurt Nilsen har valgt å prioritere familien etter World Idol-triumfen.