ENGASJERER MANGE: Nyheten om Wenche Foss' død er en av de aller mest omtalte hendelsene internasjonalt på Twitter i dag. Foto: Scanpix
ENGASJERER MANGE: Nyheten om Wenche Foss' død er en av de aller mest omtalte hendelsene internasjonalt på Twitter i dag. Foto: ScanpixVis mer

Nå utnytter spammerne Wenche Foss' død

Blant verdens mest populære Twitter-temaer.

Bare få minutter etter at nyheten om Wenche Foss' død tidligere i dag, kom de første meldingene på mikrobloggtjenesten Twitter.

Deretter raste det på med kondolanseerklæringer, personlige minner om møter med Foss, generelle sorgerklæringer og - typisk for sosiale medier - morbide humormeldinger.

Størst i verden Såpass mange valgte å dele sine tanker om Wenche Foss på Twitter, at det i løpet av et par timer ble et av de mest omtalte temaene verden rundt.

Twitter rangerer selv hendelser og temaer som såkalte «trending topics», en liste som hele tiden justerer seg etter hvor mange som twitrer om akkurat dette.

I skrivende stund ligger «Wenche Foss» på fjerdeplass på listen over de mest omtalte temaene blant twitterbrukere over hele verden, noe som ikke ofte skjer med norske navn eller emner.

Spammes Dessverre er det også slik med Twitter at nettets mer lumske aktører også ser verdien av slike «trending topics».

Ved å lure inn populære emneord - som «Wenche Foss» - i generelle spammeldinger, sørger de dermed for å dukke opp i twitterstrømmen til folk som følger temaet.

Derfor vil mange oppleve å få snikreklame for alt fra sigaretter til hotellpakker når de i dag leser om Wenche Foss' dødsfall på Twitter.

Dette klarer likevel ikke overskygge den massive nettmobiliseringen til et lite folk nord i verden når de mister en av sine aller kjæreste kulturpersonligheter.

I Twitter-boksen til høyre i denne saken (eller i dette twitter-søket) kan du se hva twitterbrukerne skriver om Wenche Foss - men du kan også legge igjen en personlig hilsen i vår kondolanseprotokoll.