Nå utvides «The Walking Dead»-universet

Ny søsterserie fra «Sons of Anarchy»-skaper.

FLERE OVERLEVENDE: I en ny tv-serie fra «The Walking Dead»-universet skal vi nå få følge andre overlevende enn i «hovedserien». Foto: AMC
FLERE OVERLEVENDE: I en ny tv-serie fra «The Walking Dead»-universet skal vi nå få følge andre overlevende enn i «hovedserien». Foto: AMCVis mer

(Filtermagasin.no): «The Walking Dead» er tv-kanalen AMCs største suksess noensinne. Selv mens «Breaking Bad» var på topp, fikk zombieserien høyere seertall i USA.

Derfor er det kanskje ikke så rart at de ønsker å utvide universet - i tillegg til de allerede eksisterende tegneseriene, tv-seriene og spillene.

Bestilt Siden i fjor har en spinoff-serie vært under planlegging, men nå melder Entertainment Weekly at AMC har bestilt en pilotepisode - en prøvekikk - for en ny synsvinkel på «The Walking Dead».

- Ved siden av spørsmål om å få være zombiestatister er dette spørsmålet jeg får oftest. 'Hva skjer med zombieapokalypsen andre steder i verden?', sier AMC-sjef Charlie Coller til EW.

Den nye tv-serien skal etter alt å dømme foregå et annet sted enn Atlanta, men mest sannsynlig fremdeles i USA.

Ikke sett før Showrunner for spinoffen er Dave Erickson, medskaper på «Sons of Anarchy» og den kommende Netflix-serien «Marco Polo». Nå skriver han manus sammen med tegneserieskaper og manusforfatter Robert Kirkman.

Ifølge Erickson er ikke den nye serien basert på noe vi har sett før:

- Det er mange mørklagte hjørner igjen i «The Walking Dead». Å få lov til å skinne et lys inn i de hjørnene og se hva som lurer der er enormt gøy. Jeg er glad for å være ett steg nærere å få dele dette med fansen.

I mellomtiden venter vi på sesong 5 av hovedserien, som får amerikansk premiere den 12. oktober. På norsk tv får serien premiere på Fox Norge den 13. oktober.

Sjekk ut alle Filters streamingtips!

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter.

Lik Filter på Facebook og få nyheter om film og serier servert rett i din newsfeed.