Nå velges fristerne

I morgen drar Temptation Island-produsenten til Danmark med kofferten full av videoer.

Når Rita Paulsen (33) setter seg på flyet i morgen, er det flere spente par som sitter hjemme i Norge og venter på resultatet. 45 par har hittil søkt om å få være med på Temptation Island, men dette ble kuttet ned til 10 par i forrige uke.

- Jeg har med meg videoer med mellom 4 og 6 norske par når jeg skal møte de svenske og danske programskaperne, sier Paulsen til Dagbladet.no.

Velges i neste uke

Fram til helga skal produksjonsselskapet K2 prøve å finne fire skandinaviske par som matcher hverandre. Det blir et par fra hvert land og et par med to nasjonaliteter, hvis det går som K2 håper. Deretter starter jobben med å finne 13 single menn og 13 single kvinner som kan gå godt sammen med de utvalgte kjærestene.

- Hvis alt går etter planen, har vi valgt parene i starten av neste uke. Vi regner med å ha plukket ut de single i slutten av neste uke, sier Paulsen.

Fram til nå har alle de aktuelle deltakerparene gått gjennom flere intervjurunder og møter med psykolog. Paulsen understreker at hun er svært fornøyd med søkerne.

Ingen norsk programleder

- Vi er kjempefornøyde med antall søkere og med de menneskene som har søkt, sier hun.

I starten av august reiser K2-folkene til øya Roatan i Honduras. Mandag 6. august følger deltakerne etter. Innspillingen foregår over 12 dager og resulterer i 13 program som skal sendes i Norge, Sverige og Danmark til våren 2001.

Det er nå klart at det ikke blir noen norsk programleder i serien. Fra før har det vært kjent at danske Pernilla Aalund skal lede serien. Nå er det klart at hun får jobbe sammen med svenske Pontus Gårdinger. Han har blant annet ledet Muldvarpen på svensk Kanal 5.

TVNorge fortsatt i tenkeboksen

Gårdinger er klar over at programmet vil skape debatt.

- Det er en kontroversiell programserie som kommer til å vekke sterke følelser, men det gjør det hele bare mer spennende, sier han ifølge TVNorges hjemmesider.

- Jeg er overbevist om at Temptation Island kommer til å engasjere seerne og skape diskusjon hjemme foran tv'n, mener Gårdinger.

I Sverige skal serien sendes på Kanal 5. Kanalens tidligere programsjef, Manfred Aronsson, er en av dem som har kritisert Temptation Island.

- Man har et ansvar som tv-kanal. Dette er å gå over grensa, har han sagt til svenske Aftonbladet.

TVNorge har ennå ikke avgjort om de vil sende Temptation Island.