TILBAKE PÅ TV: Jonathan Ross spiller inn en ny episode av talkshowet sitt i dag, etter å ha hatt en lengre, påtvungen pause fra BBC. Foto: STELLA PICTURES
TILBAKE PÅ TV: Jonathan Ross spiller inn en ny episode av talkshowet sitt i dag, etter å ha hatt en lengre, påtvungen pause fra BBC. Foto: STELLA PICTURESVis mer

Nå vender de tilbake til rampelyset

Etter «Sachsgate» i BBC.

(Dagbladet.no): Det gikk varmt for seg i BBC i fjor høst da komikerne Jonathan Ross og Russell Brand endte opp med å fornærme «Hotell i særklasse»-skuespiller Andrew «Manuel» Sachs og barnebarnet hans via en grov telefonsvarerbeskjed.

Resultatet av over 30.000 innsendte kager og en svært offentlig oppvask ble at Ross ble utesperret i tre måneder og ble trukket 1,4 millioner pund i lønn, mens Russell Brand sa opp jobben i BBC.

Nå som saken har roet seg, er begge klare for å vende tilbake til rampelyset etter en ekstra lang juleferie.

Ross spiller i dag inn tv-showet «Friday Night with Jonathan Ross», mens Brand før helgen ga seg ut på stand up-turneen «Scandalous», melder BBC.

Med seg i første sending har Ross fått gjester som Tom Cruise, Lee Evans og Stephen Fry. Sistnevnte er i likhet med Ross en aktiv bruker av mikrobloggetjenesten Twitter, og har gjennom dagen der fortalt om stort publikumsoppmøte utenfor tv-studioet.

Det spørs om fjorårets episode, der Brand spøkte med å ha hatt sex med Sachs' burleskdansende barnebarn på Ross' radioshow, vil bli et stort samtaleemne på tv-programmet - Ross har nemlig fått streng beskjed fra sine overordnede i BBC om å tone seg ned.

Russell Brand, som nå ikke lenger jobber for BBC, har imidlertid ikke fått lagt bånd på seg. Ifølge BBC bruker han nemlig de første 25 minuttene av showet på å snakke bare om «Sachsgate»:

- Vi var som to idioter som danset mot avgrunnen, sier Brand om telefonsvarerspøken. Men han mener likevel at det verste med saken var at ingen anerkjente at han klarte å rime ordene «consensual» og «menstrual», et rim han påstår han «fant på der og da».