Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå vet vi hva som skjedde med det mest tragiske paret i «Love Actually»

Og noen litt hyggeligere fun facts fra teamet bak filmen. OBS: Artikkelen er bare for dem som har sett filmen tolv ganger før.

TØFT : En av nordmenns julefavoritter er «Love Actually» fra 2003. Emma Thompson og Alan Rickman spiller paret som går gjennom en tøff periode i adventen. Foto: Studio Canal / Universal / NTB Scanpix
TØFT : En av nordmenns julefavoritter er «Love Actually» fra 2003. Emma Thompson og Alan Rickman spiller paret som går gjennom en tøff periode i adventen. Foto: Studio Canal / Universal / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Emma Freud var manusredaktør for «Love Actually», julefilmen fra 2003 som har blitt en av nordmenns favoritter (og et par av de andre, som «Notting Hill» «Bridget Jones» og «Fire bryllup og en gravferd»).

Søndag så Freud filmen på nytt, sammen med kjæresten Richard Curtis, som regisserte filmen. Under filmvisningen hadde hun en liten Twitter-raptus: Den endte på rundt 70 meldinger, og en artikkel i The Telegraph, hvor hun kom med masse morsom trivia som ikke er kjent fra før. Og noe trist.

Blant annet telte hun seg fram til 23 høyhalsede gensere i løpet av filmen.

Vil du ikke vite hvordan det går i filmen, bør du slutte å lese nå (men hvor har du vært??)

«Joni Mitchell. Hjelp.» Freud kommenterte blant annet øyeblikket der Karen, spilt av Emma Thompson, får julegaven av mannen Harry (spilt av Alan Rickman).

Karen har sett ham kjøpe et kjede som ble julepakket, og hun har sett ham flørte med en kollega. Idét hun får gaven (som er «Both Sides Now» av Joni Mitchell) legger hun sammen to og to, og må ta seg en time out for å skjule tårene for ungene.

«Joni Mitchell. Hjelp. Gjør fortsatt vondt. Satt på gulvet og så henne spille inn den scenen - 7 opptak. Gråt hver gang. Gudinne», skriver Freud på Twitter.

Etter seansen tok en fan mot til seg og spurte hvordan det gikk med paret etter filmens avslutning: «Kan du være så snill å forklare utfallet for Emma og Alans karakterer, eller må jeg forbli evig forvirret. Jeg klarte aldri å skjønne det?»

Svaret hun fikk, er ikke veldig oppløftende: «De holder  sammen, men hjemmet er ikke så lykkelig som før», svarer Freud.

Favorittsekvensen Som kjent viser filmen flere kjærlighetshistorier som delvis knyttes sammen. Den eneste som avviker litt er kanskje historien om Bill Nighy, den aldrende rockestjernen som setter for seg å få nummer én-låta juleuka (som er en stor greie i Storbritannia), med en versjon av «Love is all around» (endret til «Christmas is all around», med ekstra stavelse og full pakke).I slutten av filmen blir Nighys karakter invitert på fest med Elton John. Mannen som gjennom filmen skryter av hvor opptatt han er av damer, ender opp med å takke nei for å heller tilbringe julekvelden med sin halvkorpulente kamerat.

Emma Freud skriver at akkurat dette er hennes favorittsekvens: «Bill Nighy og manageren hans. Min yndlingskjærlighetsscene i filmen. Beste scenen i filmen. De var bare perfekte. Hvert opptak.»

«Designet» kysset Freud sparer heller ikke på entusiasmen når hun beskriver det hun lett spøkefullt kaller sitt største øyeblikk i filmen, nemlig da den tafatte forfatteren Jamie (Colin Firth) tar mot til seg og kysser portugisiske Aurelia (Lúcia Moniz). «JEG VAR KYSSEKONSULENT. (og det er en ordentlig jobb)» skriver hun.

«Jeg 'designet' kysset mellom Colin Firth og den portugisiske jenta. Min signaturbevegelse? Hans tommel på leppen hennes før de kysser»

Hun skriver også at scenen, som skulle foregå i Portugal, ble filmet i Marseilles.

Stolt Litt stolthet slipper også gjennom. Kanskje ikke så rart, de brukte tre år på filmen:


«Da publikum gikk ut, ville ikke Richard si det var hans film, så jeg endte opp med å rope etter dem: «Datteren min var den andre hummeren!»

«Og de scenene på begynnelsen og slutten av filmen, på flyplassen med virkelige mennesker. Jeg redigerte dem. Meg. Jeg gjorde dem. Beste delene.»

Mer? Hele twitter-rekken er samlet her.LYKKELIG SLUTT:  For rollene til Hugh Grant og Martine McCutcheon endte det godt. Foto: Studio Canal / Universal / NTB Scanpix
LYKKELIG SLUTT: For rollene til Hugh Grant og Martine McCutcheon endte det godt. Foto: Studio Canal / Universal / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media