Nå vil «alle» gi ut bøker selv: - En investering i framtida

Større inntjening og større kontroll, mener ekspertene er fordelene med selvpublisering. Men er det så enkelt?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Forlagene har vært litt som eiendomsmeklere, som forsøker å holde på hemmelighetene sine. De skal ha det til at det er veldig vanskelig å gi ut ei bok, men selvpublisering er enkelt og gir liten risiko, sier Oddbjørn By, mannen bak boka «Slik gir du ut på eget forlag».

De siste åra har vordende forfattere fått en helt ny mulighet til å få ut sitt materiale. Selvpublisering har blitt stadig mer populært i takt med at e-bøker har blitt mer vanlig.

- Vi begynte med tilrettelegging for selvpublisering i 2012 og vi har hatt en jevn økning i interessen de siste åra, både fra nye og etablerte forfattere. Det er litt i tida, at folk sitter hjemme og skriver bøker, sier Jan Barsnes, daglig leder i Eboknorden.no, som tilbyr hjelp til forfattere som vil gi ut sin egen bok digitalt.

E-bok om selvpublisering Passende nok: Den fagboka som i skrivende stund selger best på ebok.no, den med tittelen «Gi ut din egen e-bok».

- Det viser at mange går rundt med ei bok inne i seg, og ser selvpublisering som en mulighet, sier forfatter av boka Kristin Over-Rein.

Hun har i en årrekke drevet et lite forlag, og satte seg ned for å skrive guideboka etter å ha fått flere henvendelser fra folk som lurte på hvordan de selv kunne gi ut ei bok.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer