Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fjerner Donald Trumps Hollywood-stjerne

Nå vil de fjerne Donald Trumps «Walk of fame»-stjerne

Byrådet var enstemmige.

VANDALISERT: Stjernen til Donald Trump har blitt vandalisert ved flere anledninger. Nå har byrådet i Hollywood vedtatt av stjernen skal fjernes for godt. Foto: NTB Scanpix
VANDALISERT: Stjernen til Donald Trump har blitt vandalisert ved flere anledninger. Nå har byrådet i Hollywood vedtatt av stjernen skal fjernes for godt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere i juli ble Donald Trumps stjerne på Hollywoods «Walk of Fame» vandalisert, nok en gang.

Etter gjentatte hærverk mot Trumps stjerne, kalte byrådet i West Hollywood inn til møte, der de vurderte om de skulle fjerne presidentens stjerne for godt.

Enstemmig vedtatt

Byrådet ble samlet mandag 6. august, og agendaen for møtet lød «Byrådet vil vurdere å legge fram et forslag for Los Angeles byråd, samt Hollywood Chamber of Commerce, om å permanent fjerne president Donald J. Trumps stjerne fra Hollywoods Walk of Fame».

Etter at møtet var gjennomført, sendte en byrådsrepresentant en mail til nettstedet Hollywood Reporter, hvor han fortalte at forslaget var enstemmig vedtatt.

- På dette byrådsmøtet ble det enstemmig vedtatt å godta forslaget, sto det i mailen.

Begrunnelsen skal være Trumps dårlige behandling av kvinner, samt at han har andre verdier Hollywood ikke ønsker å identifisere seg med.

De nevner blant annet alle barna som ble skilt fra foreldrene ved et forsøk på å krysse grensa som flyktninger til landet, presidentens fornektelse av klimaforandringene, Russland-innblandingen i valget, og Trumps holdning mot transpersoner som årsaker til at de nå vil ha stjerna fjernet.

Kan nekte

Selv om forslaget ble enstemmig vedtatt, kan Hollywood Chamber of Commerce nekte å fjerne Trumps stjerne. I 2015 var det flere som mente at Bill Cosbys stjerne måtte fjernes, etter en rekke påstander om seksuelle overgrep.

Disse overgrepene ble han senere dømt for, men stjerna hans finnes fremdeles i den berømte gata.

Administrerende direktør ved Hollywood Chamber of Commerce, Leron Gubler, uttalte den gang at de aldri fjernet stjerner som allerede var utdelt på Hollywoods «Walk of Fame».

Artikkelen fortsetter under videoen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 04.04.2016 MUTE: Den norske gatekunstneren Pøbel sprayet Donald Trumps «Walk of fame»-stjerne i Los Angeles. Stuntet vekker nå oppsikt. Video: The Dream Vis mer

- Walk of Fame er et historisk landemerke. Når en stjerne først har blitt plassert der, er det en del av det historiske minnet. På grunn av dette, har vi aldri fjernet en stjerne, forklarte han den gang.

Det kan imidlertid se ut som om stjerna til Trump må tåle mer vandalisme om den blir stående. I det seneste tilfellet var det en 24 år gammel mann som gikk løs på stjerna med en hakke.

I november 2016 gikk en mann forkledd som en bygningsarbeider løs på stjerna med en slegge, og tidligere samme år sprayet den norske artisten Pøbel et lydløs-symbol på presidentens stjerne.

Noen har også benyttet seg av anledningen til å mure Trump-stjerna inne bak en liten mur, etter hans famøse utsagn om å bygge en mur mellom USA og Mexico.