FORNØYD: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas er godt fornøyd med at kulturminister Anniken Huitfeldt sa seg enig i hans ønske om å øke NRK-lisensen med 4,1 prosent, eller 95 kroner før moms.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYD: Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas er godt fornøyd med at kulturminister Anniken Huitfeldt sa seg enig i hans ønske om å øke NRK-lisensen med 4,1 prosent, eller 95 kroner før moms. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Nå vil det koste deg mer å se på NRK

Rikskringkastingskanalen ønsket å øke lisensen med 4,1 prosent. Det fikk de.

(Dagbladet): I går kom det frem at NRK ønsker en økt kringkastingsavgift. Allmennkringkasteren hadde på forhånd bedt om 183 millioner kroner mer i lisensinntekter neste år, melder Journalisten.

I et brev til departementet i vår ba NRK om at avgiften heves med 95 kroner, det før åtte prosent moms.

Økte også i fjor Også i fjor håpet NRK på økt kringkastingsavgift, da 80 kroner. Kulturdepartementet gikk da for halvparten av hva NRK hadde sett for seg, og NRK-seere måtte betale 40 kroner mer i avgift.

Kulturminister Anniken Huitfeldt har valgt å lytte til NRK i år. Kulturdepartementet foreslår å øke NRK-lisensen til 2.580 kroner, inkludert moms, neste år.

103 kroner mer for NRK Det betyr at NRK-entusiaster må betale 103 lisens-kroner mer til statskringkasteren fra 1. januar 2012, noe som er en økning på 4,1 prosent.

- Det er vi fornøyd med. Det er et nøkternt anslag som reflekterer det vi argumenterte med i lisensbrevet tidligere i år, sier kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas til Journalisten.