Nå vil England ha norske band...

LONDON (Dagbladet): Libido skal redde engelsk rock. The Tuesdays prøver seg i USA. Sissel og Sway klatrer på listene verden over, mens Aqua duver øverst på britisk Top 20. Og nå er engelske agenter er på utkikk etter nye norske band.

-Ingen band kan ha suksess så lenge de holder seg hjemme. Vil de noe, må de komme hit, sier en av Englands mektigste agenter, Paul Bolton. Han oppdaget norske Libido nærmest ved en tilfeldighet.

Lenge siden a-ha

Ved siden av Libido har Paul Bolton band som Metallica, U2, Nick Cave, PJ Harvey, Marilyn Manson og Black Sabbath i stallen, og skulle vite hva han snakker om. Nå er han på utkikk etter flere norske band.

Paul Bolton bekrefter også at det ikke har vært så mye oppmerksomhet rundt norske band siden a-ha, men advarer mot å «ta av» av den grunn.

-Billboard skriver at nå skal Norge endelig «bli det nye Sverige». Det er jo urkomisk. London bryr seg ikke om nasjonalitet. Det eneste som nytter for å slå igjennom er å komme hit og spille, sier han.

I Norge verserer det en idh om at hjemlige artister må bevise at de er gode nok for det norske markedet før det er noen vits i å satse ute. Men det er nonsens, mener Paul Bolton.

-Ingen slår igjennom i England fordi de er berømte andre steder. Og ingen blir virkelig store i Europa uten at de lykkes i England først, fastslår agenten.

-Hvorfor vil alle ha agenter i London når det finnes faxer og telefoner over hele verden? Det er fordi det er her det skjer, fastslår agenten. Han mener imidlertid at det ikke er nok å ha agent i musikk-metropolen. Vil man virkleig noe, må man komme over å bevise det for den ellers arrogante engelske musikkbransjen.

-Til alle norske band vil jeg si: Hold kjeft om at dere kommer fra Norge. Hvem som blir store og ikke, handler mer om flaks enn hvor man kommer fra.

<Ettertraktet: Bergensbandet Libido er nå ønsket i England.