Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nå vil folk se på meg som en helt

- Men hvis filmen om livet mitt hadde vært ærlig, hadde den fått 30-årsgrense, sier Matti Nykänen.

OL-medaljer, VM-medaljer og verdenscup-seire i uskjønn forening med fire ekteskap, konemishandling, fyll og slossing. Matti Nykänen har liksom ikke prøvd å holde seg unna avisspaltene.

I dag er han i Oslo i forbindelse med norgespremieren på filmen om det skandaløse livet hans. «Matti» - med undertittelen «Hell is for heroes» - har premiere i morgen

- Verry, verry good. Ten points, sier Matti om resultatet til Dagbladet.no. Han tror han igjen vil bli sett på som en helt av folk som ser filmversjonen av livet hans.

Selv om finnen mener «Matti» beskriver virkeligheten på en bra måte, skal det aller verste angivelig være utelatt fra kinolerretet.

- Hvis filmen skulle vært helt ærlig ville den ikke hatt 11, men 30 års-grense, sier Matti Nykänen.

Den skandalebelastede hoppstjernen er dessuten ikke helt ferdig med sporten som ga ham gode og vonde dager fram til han la skiene på hylla i 1991. Men om han blir å se på toppen av ovarennet i nær framtid er kanskje mer tvilsomt.

- Jeg drømmer at jeg hopper hver natt, smiler han.

I løpet av en liten runde intervjuer til norske medier klarte han i dag blant annet å både hudflette og rose den norske hopptreneren Kojonkoski i forskjellige intervjuer, si til VG at «hver eneste ordentlige atlet drikker alkohol» og uttale han «har blitt bedre kjent med seg selv» ved å se filmen.

SKANDALEHOPPEREN : Matti Nykänen (t.h) spilles av Jasper Pääkönen (t.v) i filmen "Hell is for heroes". Foto: SCANPIX
SKANDALEHOPPEREN : Matti Nykänen (t.h) spilles av Jasper Pääkönen (t.v) i filmen "Hell is for heroes". Foto: SCANPIX Vis mer

Og det er langt fra første gang Matti kommer med mer eller mindre spesielle refleksjoner i offentligheten.

Her er noen perler hentet fra sitatsamlingen til Wikipedia.

* «Det som ikke er gjort, kan ikke bli ugjort».

* «Kanskje jeg gjorde det, kanskje ikke» (Om alkoholinntak i hopp-sammenheng)

* «Jeg er russisk, selv om jeg ikke går i rødt. Jeg er en kommunist, men jeg bare later som. I virkheligheten er jeg en person som bare går og snakker i telefonen»

* «Hver gang jeg kommer til hoppkanten får jeg den \'bon voyage\'-følelsen. Jeg mener det er som om jeg har vært igjennom dette før»

* «Å leve er livet»

* «Det finnes to typer mennesker. Noen tar dop, noen driver med sport, noen blir utbrente og noen bare sover. Jeg er en av dem som sover, driver med sport, elsker, slår seg selv, og det kan være at man noen ganger slår andre også».

- Nå vil folk se på meg som en helt

* «Jeg anbefaler ikke Antabus til noen. Når du går på fylla med det, føler du deg helt forferdelig»

* «Jeg er fremdeles den beste skihopperen. Med den moderne stilen kunne jeg ha hoppet 300 meter med en stabel med ved på ryggen».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling