PÅ VEI UT? Joachim Rønning og Espen Sandberg skal vræe ønsket til amerikansk storfilm. Her fra  Fra den filmfestivalen i Haugesund med ektefellene Kristin Emblem (til venstre) og Anne Sandberg. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
PÅ VEI UT? Joachim Rønning og Espen Sandberg skal vræe ønsket til amerikansk storfilm. Her fra Fra den filmfestivalen i Haugesund med ektefellene Kristin Emblem (til venstre) og Anne Sandberg. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Nå vil Hollywood ha dem tilbake

De norske regissørene Joachim Rønning og Espen Sandberg kan være på vei tilbake til Hollywood - for å lage film om en fransk mesterskurk.

(Dagbladet): Det amerikanske filmnettstedet The Wrap skriver at det regissør-radarparet Joachim Rønning og Espen Sandberg er ønsket tilbake til Hollywood for å lage mer amerikansk film.

Saken ble først omtalt i Norge av Comoyo Filter.

Fransk mesterskurk Før den heidundrende suksessen i Norge med «Max Manus» og «Kon-Tiki» var Sandefjord-gutta i USA og laget westernfilmen «Bandidas» med Salma Hayek og Penelope Cruz i hovedrollene.

Selv om «Bandidas» ikke fikk noen stor mottakelse er ikke dørene lukket for nordmennene i den amerikanske filmbransjen.

Tvert imot skal filmselskapet Warner ønske seg Rønning og Sandberg til en ny film om «Arsène Lupin» - mestertyven fra en serie franske krimromaner fra tidlig 1900-tall.

Filmen skal produseres av Dan Lin, mannen bak den moderne filmatiseringen av en annen klassisk krimhelt, nemlig Sherlock Holmes.

Skal filme «Beatles» Det har ikke lyktes Dagbladet å få en kommentar fra Rønning eller Sandberg, men om de kan ta på seg jobben vil blant annet avhenge av om den kan kombineres med regissørenes norske forpliktelser.

De er i gang med forberedelsene til å lage film av Lars Saabye Christensen-romanen «Beatles». Prosjektet har et budsjett på 40 millioner kroner, hvorav 16 er offentlig støtte fra Norsk Filminstitutt.

På nyåret kan nordmennenes stjerne i den internasjonale filmbransjen stige ytterligere et hakk. «Kon-Tiki» er årets norske bidrag til Oscar-prisen for beste fremmedspråklige film, og ifølge det velrenommerte filmnettstedet Indiewire er den blant favorittene til å bli nominert.