RADIOSTEMMER: Som musikere står Jaa9 og OnklP bak en rekke radiohits. Nå kan de selv ende opp som programledere. Foto: Siv Johanne Seglem/Dagbladet.
RADIOSTEMMER: Som musikere står Jaa9 og OnklP bak en rekke radiohits. Nå kan de selv ende opp som programledere. Foto: Siv Johanne Seglem/Dagbladet.Vis mer

Nå vil Jaa9 og OnklP ha sitt eget radioprogram

Rapduoen har laget P3-pilot.

|||— Vi har kjent hverandre lenge og har opplevd mye sammen, så det er egentlig bare å slippe seg løs og se hva som skjer når vi er på lufta. Det er jo ikke akkurat sjelden vi bare sitter og snakker tull sånn ellers også, sier Johnny Engdal Silseth, alias Jaa9, til Dagbladet.

Tidligere i år lyste NRK P3 ut en konkurranse der de ønsket demoer til nye humorprogram. Over 100 såkalte piloter kom inn, blant dem «Bestevenn med Erlend og Steinjo», som nå har overtatt den gamle sendetiden til «Radioresepsjonen».

Men også Silseth og makkeren Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, tente på ideen om et eget show.

Etter å først ha spilt inn et prøveprogram hjemme i stua, var de nylig i et NRK-studio for å lage en ny og proffere versjon.

— Det er langt fram og på langt nær sikkert at det blir et ordentlig program ut av det, men det er veldig morsomt å prøve.

Ikke noe hip hop-show Med seg i piloten har Jaa9 og OnklP en tredje kompis fra Dirty Oppland-crewet. Men Jaa9 understreker at det er snakk om et vanlig humorprogram, ikke noe hip hop-show.

— Radio er morsomt når det lages av morsomme folk som har noe å komme med. Selv er vi ganske ærlige og rett fram, uten at vi har noe behov for å sprenge alle tabuer av den grunn.

Jaa9 ønsker ikke å avsløre mer om innholdet i piloten eller hva programmet heter. Piloten er heller ikke ferdigklippet ennå.

— Derfor har jeg ikke hørt det endelige resultatet selv, så det er for tidlig å si om det egentlig ble noe bra. Men vi syntes det var morsomt selv da vi spilte det inn.

På talentjakt Redaksjonssjef for humor og underholdning i P3, Vilde Batzer, ønsker ikke å kommentere sannsynligheten for at rapgutta kommer til å ende opp med fast sendetid.

— Pilotkonkurransen var en talentjakt der vi bygget oss opp en base med potensielle programmer og innslag. Vi tenker veldig langsiktig og er hele tiden på utkikk etter spennende stemmer som kan lage spennende radio, sier hun.