Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Nå vil jeg bli sanger

Adil vant med bare et par tusen stemmers margin. Etterpå avslørte «Dansefeber»-helten at han nå skal slå seg på sang - og samarbeide med søsteren Deepika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har et prosjekt på gang. Planen er at hun skal hjelpe meg med sangkarrieren, sa Adil etter gårdagens seier.

- Før stod jeg og solgte sko, helt til jeg ble lei av å spørre kunder om de skulle ha størrelse 43 eller 44. Så begynte jeg å danse. Nå har jeg bevist at jeg kan danse. Neste steg blir sang, røpet den superpopulære 23-åringen seint i går kveld.

- Er du god til å synge, da?

- Det håper jeg.

- Hvorfor satset du ikke på Idol?

- Nei, Idol. Jeg vet ikke. Det har kun vært «Dansefeber» for meg til nå.

Men før 23 år gamle Adil Thathaal kan samarbeide med storesøster Deepika (nå Deeyah) - som lever i skjul i London på grunn av sterke muslimske reaksjoner på hennes vovede og provokative musikkvideoer - skal han nyte førstepremien i «Dansefeber»:

Leilighet i New York i et halvt år, 150.000 kroner i stipend og agentavtale med et av verdens fremste dansekompanier.

image: - Nå vil jeg bli sanger

Superjevnt
Men det ble en ytterst jevn finale i går kveld - i alle fall mellom de tre fremst publikumsfavorittene:

Adil fra Oslo fikk 31 prosent av tv-stemmene.

Maria Nygård fikk 29 prosent.

Christopher Flinder Petersen fikk 27 prosent.

- Det ble ringt inn godt og vel 100.000 stemmer, opplyser programdirektør Eivind Landsverk i TV Norge.

Hvilket skulle bety at Adil slo Maria med bare drøyt 2.000 stemmer - og Christopher med drøyt 4.000 stemmer.

- Er det sant? Var jeg så nærme? Såklart er det litt bittert. Men tredjeplass i en konkurranse der jeg ikke trodde jeg skulle komme videre fra første audition - det er stort. Dessuten har Maria og jeg vunnet oss studietur til Firenze, sa Christopher etterpå.

Maria Nygård tok det uhyre knappe nederlaget for Adil med lutter glede:

- Jeg visste ikke at det var jevnt. Men det har ingenting å si. Jeg er bare glad på Adils vegne. Han danser med hjertet, mente 20-åringen fra Harstad (nå bosatt i Trondheim). Hun er ferdig utdannet danser, og håper på jobb i kjølvannet av «Dansefeber».

VIL SAMARBEIDE MED SØSTER: Adil vant en knapp seier blant tv-seerne, men var utvilsom favoritten i studio. Her skriver en fortsatt himmelfallen vinner autografer til fansen etter at seieren er et faktum. På sikt vil han forsøke seg på sangkarriere med hjelp fra søsteren Deepika (som nå kaller seg Deeyah). Foto: Eirik Helland Urke
VIL SAMARBEIDE MED SØSTER: Adil vant en knapp seier blant tv-seerne, men var utvilsom favoritten i studio. Her skriver en fortsatt himmelfallen vinner autografer til fansen etter at seieren er et faktum. På sikt vil han forsøke seg på sangkarriere med hjelp fra søsteren Deepika (som nå kaller seg Deeyah). Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Vil være forbilde
Adil Thathaal var en voldsomt populær vinner, og er svært nøye - det var han også i går kveld - med å understreke at han kommer fra gata. Hvorfor?

- Det er fordi jeg bare er en breaker som kom fra ingenting. Dessuten er det ikke bare lett for en norsk-pakistansk gutt å lykkes. Jeg er stolt av det jeg har klart, og ydmyk over all støtten.

- Ønsker du å være et forbilde?

- Ja, jeg håper jo at jeg kan bidra med noe. Jeg vet hvor jeg kommer fra, og jeg glemmer ikke røttene mine.

- Du har fått kritikk for ikke å være allsidig og teknisk nok?
- Ja, og det stemmer. Jeg er den klart dårligste tekniske danseren her.

- Så hvorfor vant du?

- Det kan ha vært triksene. Det kan ha vært utstrålingen og dansegleden. Jeg har vel gitt noe av meg selv som de der hjemme er blitt glade for, sa en fortsatt litt himmelfallen Adil.

- Hva skjer nå?
- Først blir det fest, og så hjem og gi mamma en klem. Seinere blir det New York - og etterhvert kanskje en karriere som sanger og danser.

Maria dommer-favoritt
Leder for de fire dommerne, Merete Lingjærde, holdt nok Maria Nygård (20) som sin personlige favoritt. Lingjærde mente at Harstad-jenta hadde styrket sine vinneraksjer gjennom en gnistrende Paso Doble. Og etter dans to, en musikal-dans, uttalte Lingjærde:

- Maria, du er som en rose som ennå ikke er sprunget helt ut. For meg er det da rosen er på sitt aller vakreste.

Da avgjørelsen var falt og Adil hadde vunnet, sa Merete Lingjærde følgende til Dagbladet:

- Det er absolutt helt greit at han vant. Adil vet selv at han ikke er verdens beste tekniske danser. Men han har vunnet en konkurranse som krever ferdigheter på alle plan. Og han har en spesiell scenepersonlighet. Derfor var det greit.

- Hadde dere ønsket en mer allsidig vinner?

- Vi har jo lagt vekt på allsidighet. Men Adil har tydeligvis plukket stemmer der ute som gjør ham til en verdig vinner.

ENER OG TOER: Her gjør Adil Thathaal en Paso Doble sammen med Maria Nygård. Seinere på kvelden skulle det vise seg at Adil vant «Dansefeber» ved å slå nettopp Maria med bare et par tusen stemmer.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!