- Nå vil jeg vinne Grand Prix

Mette Hartmann (23) vender tilbake til gamlelandet. Etter tre års stillhet, deltar hun i Melodi Grand Prix 27. februar. - Jeg går for seier, sier hun til Dagbladet.

Mette Hartmann skal synge Stein Berge Svendsens låt «Before the Morning», som er foreløpig tittel. I dag offentliggjør NRK alle deltakerne i den norske Grand Prix-finalen.

- Det hadde vært fantastisk å kunne representere Norge i EuroSong-finalen i Israel. Det ville også betydd mye for comebacket internasjonalt, sier Hartmann.

- Jeg gleder meg veldig til å være med i GP. For meg er ikke det negativt. Og vi har en kjempefin låt.

Har vokst

Mette Hartmann forteller på telefon at hun har vokst som artist i London.

- Jeg har utviklet meg som låtskriver og sanger. Dessuten har jeg knyttet til meg viktige kontakter.

Albumet er ferdig innspilt, bare noe miksing gjenstår. Coverbildene er akkurat tatt i Norge. Plateselskapet EMI Norsk vil avvente responsen på GP-låta, før de avgjør om den skal være med på albumet.

- Plata kommer først ut i Japan, i løpet av mars. Seinere på våren - eventuelt til høsten - skal den ut i Norge og i resten av verden. I motsetning til debuten, som var popsoul, blir denne rythm'n'blues, sier Hartmann, som har skrevet de fleste låtene selv.

Mobbeoffer

I et intervju hun gjorde med Dagbladet i London høsten 1996, uttalte hun at Norge var for lite for henne. «- I Norge er det stort sett bare bønder og fiskere. Å reise på turné i Bygde-Norge er håpløst.» sto det å lese. Etter dette ble hun det reneste mobbeoffer.

- Det gjorde meg veldig trist.

Det var ikke det hun mente å si til det norske publikummet.

- Jeg følte at musikken ikke slo an i Norge, at den var mer internasjonal. Jeg er veldig glad i Norge. Jeg var umoden den gang, ble slengt rett ut i popverdenen etter videregående skole. Men nå legger jeg dette bak meg, sier en opplagt Hartmann.

TILBAKE: Nå er Mette Hartmann klar for rampelyset igjen. Først stiller hun i Grand Prix.