Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå vil NRK vise «Jul i Skomakergata» likevel

Men ikke på tv.

POPULÆR: Da NRK varslet at de aldri mer ville sende «Jul i Skomakergata» var det flere som reagerte. Nå forhandler NRK om rettighetene til å vise serien på nett-tv. Foto: Jan Nordby, NRK
POPULÆR: Da NRK varslet at de aldri mer ville sende «Jul i Skomakergata» var det flere som reagerte. Nå forhandler NRK om rettighetene til å vise serien på nett-tv. Foto: Jan Nordby, NRK Vis mer

(Dagbladet): På nytt raser debatten om «Jul i Skomakergata», julekalenderen NRK mener har et innhold, tempo og en teknisk kvalitet som føles fremmed for dagens unge.

Over 70000 medlemmer på Facebook er uenige, og ønsker at NRK skal oppheve «boikotten» av serien som de ikke vil sende på nytt.

Forhandler om rettigheter NRK åpner nå opp for at serien likevel kan komme tilbake — på nett-TV.

Tv-sjef Arne Helsingen forteller at NRK ligger i forhandlinger for å kunne gjøre serien tilgjengelig på nett.

For å kunne vise gamle serier igjen, må NRK inngå avtaler med den enkelte skuespilleres forbund og andre som har vært involvert.

- Vi har lenge forhandlet med opphavsrettsorganisasjonen NORWACO for å kunne legge ut innhold på nett. Vi håper det kan skje allerede neste år. Det er ganske mange serier folk ønsker å se igjen, sier Helsingen.

Topper bestselgerlista I dag er «Jul i Skomakergata» bare tilgjengelig på dvd, og serien topper bestselgerlista for jule-dvd-ene.

Helsingen tror det ville koste oppunder én million kroner hvis NRK bare skulle sikre seg rettighetene til «Jul i Skomakergata».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media