Nå vil Runar helbrede Hollywood

LOS ANGELES/OSLO (Dagbladet/Expressen): Carolas norske eks-mann, Runar Søgaard, vil gjøre karriere som helbreder og vekkelsespredikant blant Hollywoods superkjendiser. I kveld skal Runar på Grammy-fest for å knytte kontakter.

Men om Carola er han taus.

Mens Carola har stått midt oppe i mediesirkuset om skilsmissen, har eks-mannen Runar Søgaard svingt seg i Hollywood:

I tida som kommer skal han arbeide som helbredelses-predikant for The Hollywood Bible Study, et foretak som tilbyr sjelesorg og religiøse verdier til kjendiser og filmbransjefolk i Hollywood.

Planen er at Runar nå skal etablere og drive en egen Stockholms-filial, som skal spesialisere seg på å betjene Sveriges underholdningskjendiser.

Helbreder svensker

Runar Søgaard vakte oppstyr i Sverige da han angivelig fikk den svenske kjendisen Leena Skoog ut av rullestol og opp på beina. Da en 84 år gammel kvinne siden gikk ut med at Runar hadde gitt henne synet tilbake, druknet Søgaard i brev fra syke svensker.

- Jag har sett mange eksempler på at Jesus har helbredet mennesker når jeg har bedt for dem, sier Runar til det svenske magasinet Troens Verden.

Bo i Hollywood

Runar planlegger nå å bo i Los Angeles i perioder, og opptre som gjestepredikant der. Den siste uka har han vært gjest hos sin sjef i Hollywood, predikanten Tim Storey. Som har tatt med seg sin norske læregutt på hilserunder blant de store:

I løpet av USA-besøket har Runar møtt gutta i Backstreet Boys, rapperen MC Hammer og filmstjernen Cameron Diaz på ulike arrangementer.

Folk som Charlie Sheen, Christian Slater, Natalie Cole, Smokey Robinson og Jermaine Jackson skal også finnes i pastor Storeys kundekrets, som han arrangerer månedlige bibelmøter på fasjonable BelAir Hotel for.

- Runar har møtt både kjente og ukjente mens han har vært her borte. Han har også preket på flere møter, bekrefter Runars venn, fotografen Thomas Engström, til Dagbladet _ og forteller at Runar i kveld tropper opp på kjendisfest etter den årlige Grammy-utdelingen. Der møter alle som teller i pop-verdenen opp for å hylle hverandre.

Bruker Carola

Engström har tatt bilder av Søgaard og Hollywood-pastoren Storey til The Hollywood Bible Studys hjemmeside på internett, der også Carolas ansikt brukes i markedsføringen.

- Men jeg kjenner ikke til hvilke planer de to har, sier Engström, som imidlertid bekrefter at Søgaard ikke har unngått skriveriene om skilsmisse fra Carola.

Forretningsreise

Søgaard selv nekter å kommentere ryktene, men bekrefter samarbeidet med Storey.

- Jeg har mange spennende saker på gang, sier han til Expressen.

I USA har de religiøse lykkepredikantene skapt en milliardbusiness. Runars heftige utelivsvaner og kjendisvenner hjemme i Stockholm, gjør ham til en attraktiv partner for Hollywood-guruen Storey.

De opprinnelige planene om å flytte til USA inkluderte også Carola. Etter hva Dagbladet kjenner til, skulle hun jobbe med musikal- og filmprosjekter i California og samtidig ta skuespillerleksjoner.

Omstendighetene gjorde at Runar reiste alene over.

I de siste dagene har Carola vært i Oslo sammen med sin sønn, Amadeus (2). Søndag kveld opptrådte hun i Jakob kulturkirke i Oslo.

- Jeg og Runar kommer med en pressemelding om dette, sa hun da.

KJENDIS-SPESIALISTENE: Tim Storey (t.h.) er mannen som gir Runar Sørgård jobb som predikant i Hollywood.