Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå vil slike selfies virkelig ta av: Facebook tar «en Snapchat» og kjøper ansiktsfilterapp

Trolig vil «ansiktsbytting» også dominere Facebook-strømmen din i løpet av året.

POPPIS: Til venstre ser vi superstjerne Kylie Jenners Snapchat-selfie. Til høyre Facebooks nyoppkjøpte «Masqeurade». Foto: Privat / Masquerade
POPPIS: Til venstre ser vi superstjerne Kylie Jenners Snapchat-selfie. Til høyre Facebooks nyoppkjøpte «Masqeurade». Foto: Privat / Masquerade Vis mer

(Dagbladet): Hovedsaklig takket være Snapchat flommer sosiale medier over av familie, venner og bekjente som har byttet ansikt med hverandre, forstørret sitt eget hode, eller lagt på kaninører over bilder av sitt eget ansikt.

Men Snapchat, til tross for sine rundt 100 millioner daglige brukere, er ikke alene om sine «selfielinser», og nå tar storebror opp kampen om verdens selfiehysteri, og den enorme video- og bildetrafikken som følger med, melder blant annet Aftenposten

- Ta opp animerte selfie-videoer, forandre hvordan du ser ut, og send alt til vennene dine, beskriver folket bak den hyperpopulære appen «Masquerade» på sine nettsider.

Programmet som i likhet med Snapchats ansiktsfiltere lar deg legge til animasjoner og morsomme detaljer til selfiene dine ble lansert i desember. Til nå skal Masquerade være lastet ned over 12 millioner ganger, skriver Cnet.

Slike tall går ikke upåaktet forbi verdens største sosiale medie-plattform, og onsdag meldte flere teknologinettsteder at Facebook har kjøpt Masquerade for en ukjent sum.

- Videokommunikasjon eksploderer, og gjennom samarbeidet vårt med Facebook kan vi nå ut til publikum i en skala vi aldri har trodd er mulig. Facebook har nesten 1,6 milliarder brukere, skriver konsernsjefen til Masquerade, Eugene Nevgen i en pressemelding.

Snapchat satte standarden da de lanserte sine populære ansiktsfiltre for et halvt år tilbake, og mange vil nok påstå at «underdogen» har passert Mark Zuckerbergs nettverk i både innovasjon og kreativitet. Noe som trolig ikke gjør Facebook mindre surmaget med tanke på at de skal ha forsøkt å kjøpe opp Snapchat for 25 milliarder kroner tilbake i 2013.

Ifølge Tech Insider har Facebook også planer om distribuere Masquerade som en egen gratisapp for både Android- og Ios-brukere.