Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Sondre på Oprah-show

Etter tre år med turneer i USA har Sondre Lerche fått unge amerikanere på gli. Nå går han etter mødrene deres. Han vil på «Oprah Winfrey Show».

I morgen går Lerche på scenen i Oslo Spektrum for å hylle fredsprisvinner Wangari Maathai sammen med en rekke internasjonale stjernenavn. En plass på den musikalske gratulasjonslista innebærer massiv kringkasting og internasjonal oppmerksomhet. For Lerche er det først og fremst en stor ære, men også en mulighet til å legge inn en aksje hos kveldens vertinne Oprah Winfrey.

-  Jeg kunne virkelig tenke meg å være med på «Oprah Winfrey Show», sier Sondre Lerche.

-  Dette må du nesten utdype.

Bikinilinjer

Lerche ler, muligens noe brydd over tilståelsen. USAs talkshowdronning er kjent for et svært husmordominert publikum.

-  Det er jo et program man ser overalt i USA. Så kunne jeg ha snakket om bikinilinjer og sånt, da. For jeg regner med at amerikanske husmødre ikke forstår seg på surfing.

Det er forståelig at Lerche fremdeles har bikinlinjer på netthinna. Han avsluttet USA-turneen i San Diego for bare tre dager siden. Etter 40 konserter på to måneder i et land som dekker et halvt kontinent, var bergenseren sliten. Og som så mange amerikanere reiser Lerche vestover når tilværelsen blir tung.

-  Jeg pleier å spare vestkysten. Når jeg reiser rundt langt inne i USA og føler meg stengt inne, har det alltid vært godt å kunne motivere seg med at jeg skal avslutte på vestkysten. Der liker jeg meg best, og der har jeg mitt mest trofaste publikum, sier Lerche.

FAKTA

Sondre Lerche

Født 5. september 1982.

Spilte i bandet Side Effects tidlig i tenåra, og ble oppdaget av bergensprodusenten H.P. Gundersen.

Fikk kontrakt med Virgin Records som 17-åring.

Debuterte med EP-en «You Know So Well» i februar 2001.

Hans første album «Faces Down» kom i september samme år og fikk strålende kritikker.

Fikk Spellemannpris som beste nykommer i 2002.

Hans siste plate «Two Way Monologue» solgte over 50 000 eksemplarer etter tre uker på det amerikanske markedet. Plata er gitt ut i 21 land.

Planlegger ny plateinnspilling over nyttår.

Skal delta under Nobel-konserten i Oslo i morgen. Dagen etter holder han solokonsert på John Dee i Oslo og 29. desember holder han konsert med Julian Berntsen på Logen Bar i Bergen.

Tar konsertfri etter jul for å lage låter til ny plate.

Offisiell webside: http://www.sondrelerche.com

Ringer mor

På hjemmesiden på nett takker han tilhengerne på vestkysten for støtten, men påpeker samtidig at turneen ikke alltid var like «wonderful».

-  Det ligger ikke noe dramatikk i det. Det er den lengste turneen jeg noen gang har vært på, både i tid og i utstrekning. Da er det er helt naturlig at det er slitsomt. Det er noe med det livet som ikke lar seg formidle på telefon, sier Lerche.

-  På telefon til hvem da?

-  Til mor.

-  Ingen andre?

-  Det ville jeg jo aldri ha sagt, sier Lerche og smiler.

Må lære seg uttalen

Spør du Sondre Lerche om kjæresten hans, må du regne med slike svar. Henne snakker han av prinsipp ikke om. Da er det lettere å få ham til å snakke om Nobelkonserten. Showet skal kringkastes til en halv milliard husstander, og han deler scenen med verdensartister som Diana Krall, Joss Stone og Tony Bennett.

-  Denne konserten står høyt i kurs i USA. Det fikk jeg høre fra artister og journalister etter at jeg ble plukket ut. Det er rett og slett en stor ære å få være med, sier Lerche.

-  Hva vet du om Wangari Maathai?

-  Jeg var i USA da det ble kunngjort at hun fikk prisen. Dessverre vet jeg veldig lite om henne. For å være helt ærlig, har jeg hatt nok med å lære meg å uttale navnet hennes riktig.

Nobelkonserten vises på NRK 1 kl. 19.30 i morgen kveld.

FAKTA

Nobelkonserten

Årlig konsert i forbindelse med Nobels fredspris.

Alle billettene i Oslo Spektrum i morgen ble revet bort i løpet av én time. Konserten ledes av Tom Cruise og Oprah Winfrey, og kan bli sett i 450 millioner hjem verden over.

Det er gjort visningsavtaler med tv-selskaper i USA, Canada og en rekke andre land.

Dette er noen av stjernene vi får se og høre i år: Andrea Bocelli, Diana Krall, Tony Bennett, Cyndi Lauper, Patti LaBelle, Polyhonic Spree, Joss Stone og Sondre Lerche.

OPRAH-PASSASJEN: I morgen spiller Sondre Lerche for fredsprisvinner Wangari Maathai sammen med et kobbel av internasjonale stjerner. Kanskje blir det muligheten han trenger for å komme på «Oprah Winfrey Show»? Neste år tar han turnéfri for å lage nye låter.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media