Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Stephen Hawking bli Bond-skurk

- Rullestolen og datastemmen min passer til rollen.

SKURK?: Den teoretiske fysikeren Stephen Hawking kunne tenke seg en filmrolle. Foto: Scanpix
SKURK?: Den teoretiske fysikeren Stephen Hawking kunne tenke seg en filmrolle. Foto: Scanpix Vis mer

(Dagbladet) Snart får vi se professor Stephen Hawkings livshistorie på kinolerretet, i den biografiske spillefilmen «The Theory of Everything».

Eddie Redmayne spiller Hawking i filmen, som allerede tippes flere Oscar-nominasjoner.

Men Hawking selv kunne også tenke seg en filmkarriere: Han ser gjerne seg selv en rolle i en James Bond-film, og da helst som en klassisk Bond-skurk.

- Passer perfekt Det er i et intervju med Wired Magazine, som først slippes i sin helhet om et par dager, at Hawking fantaserer om karrieremulighetene innenfor filmens verden, ifølge The Guardian.

- Drømmerollen for meg hadde vært en skurk i en James Bond-film, sier Hawking spøkefullt i intervjuet.

Bond-skurkene har ofte en noe særpreget fysikk, som Dr. No med sine metallhender eller Jaws med ståltenner. Hawking tror han har det som skal til for å gå inn i rollen som en svoren motstander av agent 007.

- Jeg tror rullestolen og datastemmen min kan passe bra til rollen, sier Hawking.

Skuespiller Hawking er da heller ikke helt uerfaren som skuespiller, selv om han først og fremst har fremstilt seg selv.

I 1993 gjorde han en opptreden i tv-serien «Star Trek: The Next Generation», og han har også spilt seg selv i animasjonsseriene «Futurama» og «The Simpsons».

I TV-filmen «Hawking» fra 2004 blir fysikeren portrettert av selveste Benedict Cumberbatch, men i kommende «The Theory of Everything» er det altså Eddie Redmayne som inntar rollen som den unge Hawking.

Filmen, som er basert på ekskona Jane Hawkings bok «Travelling to Infinity: My life with Stephen», får norsk premiere 6. februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling