Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nå vil Tinder teste deg for kjønnssykdommer

Skal hjelpe brukerne til å finne nærmeste test.

HELSEFOKUS: I et samarbeid med en annen app skal Tinder nå hjelpe amerikanere til å finne steder de kan teste seg. Foto: NTB Scanpix
HELSEFOKUS: I et samarbeid med en annen app skal Tinder nå hjelpe amerikanere til å finne steder de kan teste seg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Rett før helga lanserte sjekke-appen to nye tiltak for å sikre at brukerne unngår kjønnssykdommer.

I Tinder-appen kan amerikanske brukere nå finne lenker til appen Healthvana, som lar brukerne finne nærmeste HIV- og kjønnsykdomtester. Denne appen er ikke tilgjengelig i Norge.

Sjekkeappen har også lansert en side der de gir råd om hvordan brukere kan teste seg og unngå kjønnssykdommer.

- Vi lar brukerne våre skape forhold. En viktig del av alle forhold er sikker sex og god sexhelse, skriver Tinder på siden.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters er Tinders krangel med den amerikanske organisasjonen AIDS Healthcare Foundation en av grunnene bak det nye fokuset på sikker sex.

Organisasjonen satte i høst opp flere store reklameplakater i New York og Los Angeles der Tinders logo dukket opp sammen med ordene gonoré og klamydia. I 2014 økte antallet unge mennesker med kjønnsykdommer i USA, noe flere mener skyldes populariteten til Tinder og andre datingapper.

Tinder truet med å saksøke Aids Healtcare Foundation hvis de ikke fjernet plakatene. Partene har diskutert saken siden i høst og den veldedige organisasjonen har nå bestemt seg for å ta ned plakatene.

- Det er gode nyheter at Tinder gjør det lettere å finne steder å teste seg . Vi håper at andre datingaktører nå vil gjøre det samme, sier Whitney Engeran-Cordova fra AIDS Healthcare Foundation i en pressmelding.

Kort fortalt er Tinder en applikasjon som opp mot din Facebook-profil og bruker bilder, alder og interesser til å finne andre brukere du kan passe med i ditt nærområde.

Rundt ti prosent av Norges befolkning har brukt eller bruker appen. Nylig ble det kjent at Tinder også regner ut brukernes popularitet til å finne hvem de kan passe med.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media