Nå vil vi færra til Oslo Spektrum

I går kveld, etter at siste TV-scene var spilt inn, kunne Team Antonsen annonsere at de flytter 28. mai-showet sitt fra Rockefeller til Oslo Spektrum. De akter å fylle arenaen med 7500 fans. Thomas Giertsen satte dem på sporet.

- Vi er blitt stormannsgale. Vi flytter showet til Spektrum! ropte Bård Tufte Johansen til et vilt begeistret publikum da TV-lysene var slått av for siste gang, rett før kl. 22 i går kveld.

Liveshowet «NRK presenterer Team Antonsen - one night only» skulle egentlig ha foregått på Rockefeller. De 1300 billettene som NRK la ut for salg dit, ble revet vekk på tre timer.

Billetter i dag

Etter dette kanonsalget ringte komikerkollega og «Torsdagsklubb»-konkurrent Thomas Giertsen til sine venner Harald Eia og Bård Tufte Johansen. Han lanserte ideen.

Og i går kveld, etter ei uke med sonderinger og planlegging, ble det altså klart at de fire populære komikerne tar sjansen på å fylle Oslos storstue i stedet.

Dermed legges 6200 nye billetter ut for salg i dag.

«Får bare én sjanse»

- Thomas ringte både Harald og meg, forteller Bård Tufte Johansen til Dagbladet.

- Han sa: «Denne sjansen får dere bare én gang. Fyll opp Oslo Spektrum! Dere kan klare det!» Vi begynte å prate om det, og undersøkte om det var praktisk mulig. Og etter at Oslo Spektrum ryddet plass, gikk det i orden nå i kveld. Det føles helt sinnssykt å skulle fylle Spektrum, mener Bård.

- Hva om dere ikke klarer det?

- Vi spiller gjerne for 4000 og.

Å trekke tusenvis av tilskuere er hittil forbeholdt konserter. Team Antonsen bryter her en ny barriere. Og de sikter seg inn mot enda en:

- I vår bransje er det en gyllen regel om aldri å gjøre ekstranummer. I Spektrum må vi ha ekstranummer, mente Harald Eia.

Men teamet er ikke kommet særlig langt i planleggingen:

- Vi vet at vi skal si «Velkommen til Spektrum!». Lengre er vi vel ikke kommet? undret Bård.

- I en boble

Utsolgt kommer det nok til å bli. De fire Antonsen-gutta har i løpet av åtte uker og 16 TV-show skapt nesten hysteriske tilstander.

- Vi er glade nå. Og veldig stolte over å ha fått til dette liveshowet. Jeg tror vi kommer til å fylle Spektrum fredag 28. mai, sa NRKs prosjektleder Hasse Lindmo.

Sjøl var teammedlemmene lykkelige, slitne - og tomme.

- Det føles som om jeg har levd i en boble. Vi har stort sett jobbet hele tida. Familien har fått lide. I alle fall familiene til tre av oss. Kristopher har jo ingen - selv om han prøvde å få underveis, sa en svett teamleder Antonsen - fortsatt full av matrester, honning og rødvin etter den bokstavelig talt skeive avslutningsscenen.

Gled dere!

Dagbladet var til stede under innspillingen av kveldens TV-show, det 16. og siste. Seerne kan glede seg: Showet fortonte seg som en endeløs rekke av høydepunkter:

Vi mistenker Team Antonsen for å ha magasinert opp knallsketsjer. Kveldens meny:

Intervju med toppidrettssjef Bjørge Stensbøl og diverse OL-kloninger.

Nye Kari Bremnes-uttaler (av mann i drivhus, av storrøyker, av selvmordskandidat, av LSD-bruker, av utenomjordisk mann og av mann som vanligvis snakker baklengs).

Kristopher Schau gjør «Nederlenderen» på location i Amsterdam.

Hvem er flinkest til å få små barn til å le?

«Hodejegerne Nord», og en ellevill sisteutgave av «Ekstra Joker Nord», sistnevnte med både tryllejoker, gnissejoker, Palestina-joker og jødejoker.

Kristne Bård og rockeren Kristopher bytter privatliv for ei uke.

«Kaptein Sortebill» framført som politiavhør.

En heidundrende sidelengs avskjedsmiddag à la «kokker-ikke-akkurat-i-vater», med innlagt overraskelse.

Eia + Giertsen = sant?

Spørsmålet til teamets medlemmer i går kveld, var selvsagt: «Hva nå?» Her er Bård Tufte Johansen:

- Kanskje det blir en runde til med «Team Antonsen». Sjansen er 50-50. Akkurat nå føler vi oss litt tomme. Vi er veldig takknemlige for at det har gått så bra. Vi gikk jo fra «Uti vår hage» som, med hjelp fra Atle Antonsen, var å regne som et smalt program. Så tok vi Kristopher Schau med på laget, og regnet med det kom til å bli enda smalere. Og så traff vi tydeligvis veldig bredt i stedet.

Bård og Harald kommer i alle fall til å fortsette å gjøre ting på NRK, ifølge Harald:

- Vi to har fortsatt kontrakt med NRK i lang tid framover. Når det gjelder «Team Antonsen», vet vi ikke. Men det har fungert veldig bra. Et perfekt eksempel er kokkegreia, som er en idé Bård og jeg har hatt i flere år, og som Atle og Kristopher tok tak i - og utviklet i en helt ny retning.

- Så det kan bli mer?

- Ja. Men jeg har også lyst til å jobbe med andre komikere. For eksempel Thomas Giertsen, Espen Eckbo eller Robert Stoltenberg. Eller Oluf, sa hjernen bak «Team Antonsen».

AVSLUTNINGSFEST: Team Antonsen, under innspillingen av den siste episoden i går kveld.