Nabintu Herlands boble

Hvilken planet lever hun på?

PINLIG BERØRT: - 8. mars handler om å solidarisere seg med alle de kvinner som lider, skriver Synnøve Skree Skjeldal om Hanne Nabintu Herlands utspill. Foto: Odd Mehus
PINLIG BERØRT: - 8. mars handler om å solidarisere seg med alle de kvinner som lider, skriver Synnøve Skree Skjeldal om Hanne Nabintu Herlands utspill. Foto: Odd Mehus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| LIKESTILLING: «Kvinnedagen er ikke noe å feire», sier Hanne Nabintu Herland til Dagbladet.no 8. mars. «I dag bør vi slå av TV-en og gi ham en seksuell overraskelse.» Hun er så lei alle sutrete kvinnfolk i Norge at hun heller vil ha mannedag. Og ikke nok med all denne feminine surmulinga, ifølge henne har vi til og med havnet i en situasjon der kvinner bidrar til å skape et mannsfiendtlig samfunn.

Jeg lurer på hvilken planet Herland lever på. Det er i alle fall ikke på samme som min. Jeg ble pinlig berørt av alle dumhetene som trillet ut av henne. 8. mars er ikke bare en dag for de mest trumpete norske kvinnene, Hanne. 8. mars er Den internasjonale kvinnedagen. En dag der vi får lov til å løfte blikket opp fra vår egen navle, tørke av oss geipen og solidarisere oss med kvinner fra alle verdenshjørner.

CARE HAR PÅ bakgrunn av statistikk fra FN, Verdensbanken og UNDP offentliggjort en liste over de ti verste stedene å være kvinne. Afghanistan topper listen. Her utsettes ni av ti afghanske kvinner for vold av et familiemedlem. Det er stor motstand mot at jenter skal få utdanning. Og i 2009 kom en lov som legaliserer voldtekt i ekteskapet og aksepterer barneekteskap. I Somalia er vold mot kvinner utbredt, og lovene i de ulike regionene er sterkt diskriminerende mot kvinner. 98 prosent av kvinnene er omskåret. I Kongo brukes voldtekt som en taktisk del av krigføringen. Minst 200 000 jenter og kvinner er blitt voldtatt i løpet av den langvarige konflikten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer