Kirkemusikk

Naboer klager på kirkelig klokkeklang. - Man får lyden rett inn på terrassen

I flere tiår har klokkene i Sandefjord kirke spilt salmer og sanger hver time, men nå synes noen av naboene det blir for mye.

SKAPER IRRITASJON: Ikke alle naboene setter pris på det nye klokkespillet i Sandefjord kirke. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SKAPER IRRITASJON: Ikke alle naboene setter pris på det nye klokkespillet i Sandefjord kirke. Arkivfoto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I fjor høst fikk kirken oppgradert klokkespillet, og nå klemter 49 klokker i fire oktaver. For noen av beboerne i Kirkegata blir det i meste laget, og nå har de klaget til kommunen, skriver Sandefjords Blad.

- Jeg føler at de som bestemmer dette kjører over alle som bor i borettslagene her. Man får lyden rett inn på terrassen, sier en 56 år gammel kvinne som flyttet inn i nabolaget i fjor.

Selv om adressen er Kirkegata, var hun ikke forberedt på musikk fra kirken hver dag og sier ingen fortalte henne om dette på forhånd.

Hun sier noen opplever klokkeklangen som så sjenerende at de ikke bruker terrassene sine.

Kantor Svein Rustad bekrefter at de ikke utbasunerer når de skal spille, men påpeker at det er en lang tradisjon i byen. Og selv om han er klar over at noen er misfornøyde, sier han at det er flere som sier fra når kirken glemmer å spille.

Naboklagen har nå havnet hos kommuneoverlege Ole Henrik Augestad.

- Så vidt jeg kan huske har vi ikke hatt denne type saker i min tid her, men vi skal selvsagt vurdere saken etter gjeldende regelverk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer