Naboer til Dagbladet: - Det er veldig overraskende

Ektemannen til norsk-russiske Natalia Strelle (38) er siktet for å ha drept kona, og for drapsforsøk på en mindreårig gutt.

BLE DREPT: Pianisten Natalia Strelle, som også brukte sitt tidligere navn Natalia Strelchenko, ble funnet hardt skadet utenfor sitt hjem i Manchester. Hun bodde 15 år i Norge. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
BLE DREPT: Pianisten Natalia Strelle, som også brukte sitt tidligere navn Natalia Strelchenko, ble funnet hardt skadet utenfor sitt hjem i Manchester. Hun bodde 15 år i Norge. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Natt søndag ble den internasjonalt anerkjente pianisten Natalia Strelle (38), funnet hardt skadd utenfor sitt hus i Manchester i England.

Hun døde av skadene hun ble påført.

Strelles ektemann, en 48 år gammel mann, er siktet for drapet, ifølge BBC. Han vil i dag bli framstilt for varetektsfengsling. Kanalen skriver også at han er siktet for drapsforsøk av en 17 år gammel gutt.

Tidligere dømt for vold VG skriver at siktelsen om drapsforsøk dreier seg seg om en person under 17 år, og at det skal være pianistens mindreårige sønn.

Avisa viser også til en dom fra Oslo tingrett, som viser at den nevnte ektemannen ble dømt til fengsel i 90 dager for legemsfornærmelse i Oslo tingrett i 2013, og at personen han da hadde begått vold mot er Natalia Strelle.

Han erkjente seg da skyldig på alle punkter, og sonet dommen på Ilseng lavsikkerhetsfengsel på Hamar, ifølge avisa.

Konsertpianisten har bodd 15 år i norge, og er beskrevet som norsk på nettsidene hennes. Hun bodde lenge i Drammen, men er oppført med bostedsadresse i Oslo sentrum.

Dagbladet har vært i kontakt med flere av Strelles naboer i Oslo. De forteller om en positiv og hyggelig nabo.

- Overraskende - Hun var en god nabo, og var alltid imøtekommende, sier en nabo.

Alle naboene Dagbladet har vært i kontakt med er sjokkerte over nyheten om at Strelle har blitt drept, og at ektemannen er siktet.

- Det er veldig overraskende, og veldig trist, sier en annen nabo.

Ifølge naboene har Strelle leid ut leiligheten i Oslo med jevne mellomrom.

- Hun reiste mye, og holdt konserter i hele verden. Jeg var stolt av å ha henne som nabo, man kunne høre den fine pianoklangen ut av vinduene, sier en.