22. juli

Nabosplid ved Utøya: - Må slutte å klage

Naboer har varslet søksmål mot det nye 22. juli-minnestedet ved Utøyakaia. Andre naboer mener det er på tide å godta planene og få ro.

SKAPER SPLID: Slik er planene for minnesstedet ved Utøykaia, med 77 bronsesøyler til minne om de drepte. Illustrasjon: Manthey Kula Arkitekter / Statsbygg
SKAPER SPLID: Slik er planene for minnesstedet ved Utøykaia, med 77 bronsesøyler til minne om de drepte. Illustrasjon: Manthey Kula Arkitekter / Statsbygg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Åtte år er gått siden terroren på Utøya, og ennå er det ikke etablert noe permanent nasjonalt minnesmerke.

Før sommeren presenterte Statsbygg tegningene for det nye minnestedet på Utøyakaia. Planene har fått flere naboer til å fortvile.

Dagbladet fortalte i går om nærmeste nabo Terje Lien (74). Han har varslet at han og flere andre naboer vil gå til søksmål for å stoppe minnestedet, hvis det blir godkjent av Hole kommune.

- Blir aldri ro

Men det er langt fra alle i lokalsamfunnet som mener at minnestedet bør stanses. Tvert imot har Wiggo Adam (59) liten forståelse for et eventuelt søksmål.

- Jeg skjønner det ikke, nå må de slutte å klage. Det blir aldri ro rundt dette hvis de ikke lager noe minnesmerke der nå, sier Adam til Dagbladet.

Han var, i likhet med Lien, blant redningsmennene som reddet ungdommer fra sjøen den 22. juli.

Nå mener han at det er på tide at etterlatte og berørte får et sted å gå til. At det skal bygges et nasjonalt minnested har det vært bred enighet om siden det ble lansert av kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap) i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer