Nådeløs poet

I sommer går han i studio igjen for å spille inn en oppfølger til «The Austin Session». Han er midt i innspillingen av filmen «Blade 2». Legenden Kris Kristofferson fyller 65 år 22. juni. Dagbladet har møtt ham i Praha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PRAHA (Dagbladet): Opprørsk er han som før. Han gløder. Men det er en harmonisk Kris Kristofferson Dagbladet møter i Praha. Der filmer han, mest om natta, mye av tida på den spøkelsesaktige fabrikken CKD Elektro, som tidligere produserte lokomotiv for hele Øst-Europa.

- Jeg døde jo i filmen «Blade», men de vekket meg til live igjen. Den forrige filmen ble for det meste tatt opp i en ammunisjonsfabrikk, så omgivelsene passer meg.

Et knippe nye sanger surrer i hodet.

- Jeg håper å få spilt inn en ny CD i Atlanta i løpet av sommeren. Den blir en blanding av nytt og gammelt. Det er musikken jeg vil prioritere framover.

Slottsutsikt

Fra terrassen på Hotel Praha, der Kristofferson og familien holder til i presidentsuiten på 370 kvadratmeter, har vi en praktfull utsikt mot slottet Hradcany, der poeten Vaclav Havel for snart tolv år siden rykket inn etter kommunisten Gustav Husak.

- Jeg er jo blitt skjelt ut for å være kommunist i så mange år at bedre kunne jeg ikke bli innlosjert, sier han. Hotel Praha, et monstrum av en bygning, var fram til «fløyelsrevolusjonen» luksusherberge for det tsjekkoslovakiske kommunistpartiets gjester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer