Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nådeløst vakkert

KRISTIANSAND (Dagbladet): - Tusen takk, sa en strålende fornøyd Portishead-vokalist Beth Gibbons da de engelske tripp-hopp kongene avsluttet sin praktfulle konsert fredag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det er Gibbons som skal ha takk. For den nerven og stemmeprakten hun la for dagen gikk gjennom marg og bein på tusener av publikummere i det smekkfulle teltet på Odderøya.

I likhet med gruppas forrige Norgeskonsert ble også denne Portishead-opptredenen en følelsesmessig berg og dalbanetur mellom det rørende, det grøssende, det marerittaktige og det nådeløst vakre.

Gibbons er en fantastisk vokalist som når de høyeste toner mens bandet sleper seg avgårde med finesse, snirklete lyder og totalkontroll. Store deler av konserten er en veldig neddempet affære, men det låter likefullt spill levende. Portishead mister aldri fokusen eller nerven.

Etter kun to plater har de et låtmateriale som virker som en eneste lang rekke med moderne klassikere. Og når Gibbons tenner seg en røyk, stiller seg opp i avslappet, sexy positur mens publikum helt tar over vokalen, er liksom harmonien komplett på Quart-festivalen.

FETT: Beth Gibbons leverte stort på Quart-festivalen. Sammen med resten av Portishead stod hun for et av mange store høydepunkter på årets festival i Kristiansand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!