SOMMERJOBB: Nadia Hasnaoui skal være med på å lede MGP-finalen, men ser på det å lede «Sommeråpent» som drømmejobben.

Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet.
SOMMERJOBB: Nadia Hasnaoui skal være med på å lede MGP-finalen, men ser på det å lede «Sommeråpent» som drømmejobben. Foto: Oddmund Lunde/Dagbladet.Vis mer

Nadia har fått drømmejobben

Nei, det er ikke å lede Melodi Grand Prix-finalen.

|||Mange ser det sikkert som en drømmejobb å lede Europas største TV-show, men Nadia Hasnaoui setter en programlederjobb høyere. 

Hun er lykkelig over å ha fått sommerjobb som programleder i storsatsningen «Sommeråpent» på NRK1.

- Dette gleder jeg meg enormt til. Jeg har bestandig drømt om å gjøre «Sommeråpent», og føler jeg har fått drømmejobben, sier hun i en pressemelding fra NRK.

- Denne typen program er virkelig noe jeg elsker, både det å gå direkte, ha med aktuelle gjester og få anledning til å ta pulsen på Sommer-Norge, sier Hasnaoui.

ProgramledertrioTre programledere skal dele på å lede «Sommeråpent» gjennom de sju ukene programmet skal sendes i sommer.

Hasnaoui blir første programleder ut. Så tar Pål Thoresen og til slutt Siv Helberg over.

- Vi har fått på plass fantastisk flotte og dyktige programledere i år, som hver og en har alle de kvaliteter vi trenger i et program som «Sommeråpent», mener NRKs prosjektleder Linn Sandberg Skarstein.

NitimenThoresen er for de fleste kjent fra «Nitimen» og «Frokost-TV», men har også jobbet som utegående reporter i «Sommeråpent» tidligere år.

- Å få jobbe med «Sommeråpent» er ordentlig moro. Det er sommerens viktigste program på TV, med aktualiteter og underholdning i skjønn forening. «Sommeråpent» virker uansett vær, sier Pål Thoresen.

Siv Helberg, som ledet siste del av fjorårets «Sommeråpent», runder av årets program. Hun er også kjent gjennom «Sveip» på NRK 2.  

Sju ukerSommeråpent skal gå mandag-torsdag i sju uker i sommer.

Første sending er 28. juni.

Hvor programmet skal sendes fra er foreløpig ikke avklart.