Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Nærmer seg sverting

Føler seg feilaktig uthengt av Dagbladet.

VILLA EIKA: Vårt høyeste ønske og mål er å stille opp for brukerne og gjøre deres hverdag så god som mulig, skriver forfatteren.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VILLA EIKA: Vårt høyeste ønske og mål er å stille opp for brukerne og gjøre deres hverdag så god som mulig, skriver forfatteren. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I det siste har Dagbladet trykket flere artikler om Villa Eik. Som fulltidsansatt vernepleier ved Villa Eik ønsker jeg å kommentere noe det avisa hevder.

Ifølge Dagbladet 27. april fastslår Statens helsetilsyn at Villa Eik gir uforsvarlig omsorg i forhold til brukerne.

Min påstand er at siden september 2015 har det blitt jobbet faglig godt på Villa Eik. Vi har holdt samarbeidsmøter, arbeidsgruppemøter, basisgruppemøter og workshop, og dette har gitt oss en plattform for å gjøre en god faglig jobb.

I Dagbladets artikkel fra 6. mars går det fram at Avdeling for nevrohabilitering hevder det ikke er mulig å drive veiledning i bydel Bjerke. Min erfaring fra Villa Eik er at internt blir det drevet veiledning av personalet for å sikre lik praksis i arbeidet mot brukerne.

Veiledningen er dokumentert og videreformidlet til vernepleierkonsulent som er overordnet faglig ansvarlig. I samarbeid med vernepleierkonsulent på Villa Eik har også FAS- permene til beboerne blitt forbedret. Det vil sikre lik praksis og godt faglig arbeid.

I min tid på Villa Eik, som er siden september 2015, har det vært fokus på å lukke avvikene som har vært. Jeg skjønte etter hvert på daværende spesialkonsulent at det å lukke avvik er førsteprioritet. Dette har vi jobbet kontinuerlig med det siste året.

Derfor er det underlig at Statens helsetilsyn i Dagbladet 27. april hevder at forhold og tiltak vi har satt ut i livet, ikke stemmer med virkeligheten, eller som de formulerer det: tiltakene «har vist seg ikke å være i tråd med den faktiske situasjonen, enten fordi tiltak ikke har blitt iverksatt eller fordi de ikke har hatt tilsiktet effekt».

6. april har Dagbladet en artikkel der en tidligere ansatt ved Villa Eik hevder at han ble dårlig behandlet.

Jeg vil påpeke at i artikkelen står det at han sendte brev til Fylkesmannen i september 2014, det er nå halvannet år siden. Jeg stiller meg undrende til hva han ønsker å oppnå med å stå fram, annet enn å sverte en bolig som har tatt tak i pålegg fra Fylkesmannen. Siden den tidligere ansatte sluttet, har det vært en omstilling på Villa Eik.

I en tilsynsrapport fra 18. desember 2014 påpeker Arbeidstilsynet at det er høyt sykefravær på Villa Eik og ikke nok kompetanse til enhver tid. Faktum er at de fleste ufaglærte ansatte har blitt byttet ut med ansatte som har treårig kompetanse innen helse- og sosialfag. Det er ansatt ny leder, og fått ny teamleder. Sykefraværet er dessuten redusert- fra januar 2016 til 29. april 2016 ligger det på 5 til 7 prosent. I mars måned lå sykefraværet på 5 prosent. Her har det utvilsomt skjedd en positiv utvikling.

Jeg ønsker å si noe om arbeidsmiljøet på Villa Eik. 8. april skriver Dagbladet at arbeidsmiljøet på Villa Eik var helsebelastende og uforsvarlig i 2014. Min påstand er: Slik er det ikke lenger!

I min tid på Villa Eik har det blitt jobbet faglig godt, arbeidsmiljøet er bra og den nåværende ledelsen strekker seg for å imøtekomme ansatte. Når Dagbladet 8. april går løs på arbeidsmiljøet ved Villa Eik- måler kvaliteten ut ifra hvor mange som melder seg på julebordet!-da har avisa forlatt et saklig nivå og beveger seg mot å sverte Villa Eik og de som jobber der.

Vårt høyeste ønske og mål er å stille opp for brukerne og gjøre deres hverdag så god som mulig.

Slik framstillingen av Villa Eik har vært den siste tiden, føler jeg at Villa Eik urettmessig har blitt uthengt, og at folk forbinder noe negativt med det som er brukernes hjem og vårt arbeidssted.

Hele Norges coronakart