Nær døden i TV3s «Fear Factor»

TV-programmet «Fear Factor» skal bli TV3s redningsplanke i en desperat kamp om seerne. Det kunne kostet Helene Rask (21) livet. - TV3 gikk langt over streken når de laget oppgavene i «Fear Factor», sier Helene Rask.

Nå er hun forbannet på TV3 og på programmet som endte svært dramatisk for fotomodellen.

- Når de i tillegg unnlot å ha egen psykolog tilgjengelig under innspillingen, mener jeg kanalen sviktet deltakerne, sier en rystet Helene Rask til Dagbladet.

Legehjelp

Mest dramatisk var situasjonen for Nesodd-jenta da hun ble bundet fast opp ned og senket ned i et trangt glassrør fylt med vann.

- Blodet strømmet til hodet og det var ikke mulig å se vannflaten. Jeg skulle trekke pusten dypt før jeg ble senket i vann, men rakk det ikke før jeg var under vann. Lungene ble øyeblikkelig fylt med vann og det kjentes ut som om de skulle eksplodere. Jeg trodde jeg skulle dø og fikk panikk. Deretter besvimte jeg, sier Helene Rask.

Fear Factor-deltakeren hadde et tungt lodd i hendene. Dette skulle hun slippe når hun ville opp.

- Det siste jeg husker var at jeg kavet fortvilet for å få tømt lungene for vann. Deretter ble alt svart.

Helene mistet heldigvis loddet samtidig, og TV-folkene fikk heist henne på land. Her ble hun umiddelbart tatt under legebehandling.

- Det var meget dramatisk, sier TV3s informasjonsdirektør Marianne Melfald, som var til stede under ulykken.

Sein hjelp

Helene ble liggende med surstoffmaske i lang tid, og hadde sterke kramper i hele kroppen.

- Jeg reagerer sterkt på at TV3 ikke hadde med psykolog til opptakene. Jeg trengte noen å snakke med der. Tilbud om psykolog fikk vi først etter hjemkomst ei uke seinere. Det var altfor seint, etter min oppfatning.

Under oppholdet i Cape Town måtte Helene Rask blant annet sette til livs fire, opptil sju cm lange, levende kakerlakker for å få være med videre i konkurransen om 75000 kroner.

- De kravlet i munnen, og dersom vi kastet opp måtte vi spise oppkastet hvis vi ikke ville ryke ut.

- Mareritt

- Men konkurransen var frivillig?

- Jeg meldte meg på «Fear Factor» fordi jeg er i god form og klar for fysiske anstrengelser. Ville teste meg selv. Det som møtte oss var det psykiske utfordringer som gikk langt over streken. Jeg hadde mareritt om kakerlakkene i flere døgn etterpå.

<B>FARLIG OPPGAVE: </B>Helene Rask ble senket ned i en vanntank med hodet ned. Lungene ble fylt med vann og 21-åringen var nær drukningsdøden. Hun ble liggende med surstoffmaske i lang tid, og hadde sterke kramper i hele kroppen.