Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nær en million så «Mammon»

- 1. januar er en kjempedag for tv, og jeg blir ikke overrasket om seertallet går noe ned.

PREMIERE:  På årets første dag var det premiere på NRK-serien «Mammon». Foto: NRK
PREMIERE: På årets første dag var det premiere på NRK-serien «Mammon». Foto: NRK Vis mer

(Dagbladet): Det har vært knyttet høye forventninger til den nye thrillerserien «Mammon», som i går hadde premiere på NRK1. Serien har fått  fire og fem øyne på terningene hos norske medier, og allerede i oktober kjøpte det amerikanske produksjonsselskapet 20th Century Fox allerede rettighetene til serien.

Tv-seerne var tydeligvis spente, for hele 997 000 nordmenn hadde benket seg foran skjermen i går kveld, noe som gir en seerandel på 54 prosent.

Dette betyr også at thrilleren ble det nest mest sette programmet for «nyttårshelgen», bare slått av statsministerens tale, som ble sett av 1 059 000 seere og hadde en markedsandel på 58,3 prosent.

- Solid start Analysesjef i NRK, Kristian Tolonen, beskriver det som en solid seerstart for serien.

- Dette er svært høyt, men vi skal huske på at 1. januar normalt sett er den dagen folk ser mest tv, og at det tross alt var lite konkurranse. Men likefullt er dette et høyt tall, og det er spennende å se hvor mye det øker resten av uka, og hvordan de neste episode når ut, sier Tolonen til Dagbladet.

De som ser «Mammon» i opptak og på nett-tv er ikke tatt med i de 997 000 seerne, og Tolonen tror derfor at seertallet for premiere-episoden vil stige til over en million.

Samtidig blir han ikke overreasket om seertallet for de fem neste episodene synker noe:

- 1. januar er en kjempedag for tv, og jeg blir ikke overrasket om seertallet går ned noe, sier analysesjefen.

- Fortjener å bli sett I sommer ble det klart at Ivar Køhn ble ny sjef for NRK Drama. Dette er det første store dramaproduksjonen etter at han tiltrådde, og han er svært fornøyd med oppslutningen etter «Mammons» første episode.

- Jeg er veldig fornøyd med at vi kommer opp i så høye tall, og at vi kaprer en så høy andel av seerne. Disse tallene ligger på det nivået hvor vi gjerne vil være. Jeg synes det er en serie som fortjener å bli sett, sier Køhn til Dagbladet.

Dramasjefen er godt fornøyd med at serien ble lansert den 1. januar, som er en god tv-dag seermessig, men han tror også seertallet skyldes «mye buzz» rundt serien i forkant av premieren.

- Det har vært mye buzz rundt serien på forhånd, og kritikerne har vært sjeldent samstemte. Også har nok filmen innfridd forventningene - en intrikat og spennende historie formidlet gjennom en produksjon av høy kvalitet, sier den nylig tiltrådte NRK Drama-sjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media