NÆR MILLIONEN: Nær én million seere så Hanne Sørvaag og Egor Filipenko stikke av med seieren i «Skal vi danse» lørdag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / Dagbladet
NÆR MILLIONEN: Nær én million seere så Hanne Sørvaag og Egor Filipenko stikke av med seieren i «Skal vi danse» lørdag. Foto: Torbjørn Katborg Grønning / DagbladetVis mer

Nær én million så Hanne Sørvaag svinge seg til seier

Men «Skal vi danse» var ikke helgas mest sette tv-program.

(Dagbladet): 938 000 seere så Hanne Sørvaag (32) danke ut sin siste dansekonkurrent, Ben Adams (30), og dermed vinne det som var åttende sesong av «Skal vi danse».

Samtidig som artist og låtskriver Sørvaag ble kåret til vinner av danseprogrammet, vant TV 2 lørdagskvelden.

Finalens seersnitt var på 758 000 seere, og markedsandelen på 46,8 prosent.

- Tall som swinger Det er noe høyere enn snittet for årets sesong, som ble på 680 000 seere. Den gjennomsnittlige markedsandelen endte på 42,9 prosent.

- Vi har kunnet danset cha cha cha i gangene i hele høst. «Skal vi danse» har sørget for at vi har vunnet lørdagene gjennom en hel sesong, og med 758 000 seere i snitt på finalen fikk vi en fantastisk avslutning på en fantastisk sesong. Og at hele 938 000 så resultatdelen er tall som virkelig swinger, sier Pil Gundelach Brandstrup, programdirektør i TV 2.

- «Skal vi danse» har også spilt utrolig godt sammen med «God kveld Norge», som hadde 650 000 lørdag, og sammen har de utgjort en uslåelig kombinasjon på lørdagskvelden for TV 2, legger hun til.

Slått av NRK Men tv-øyeblikket der Sørvaag ble kåret til årets dansedronning var ikke helgas mest sette.

Nok en gang valgte flest seere å få med seg «Nytt på nytt», som sendes fredager på NRK.

Helgas «Nytt på nytt»-program ble sett av 1 227 000 seere i snitt, og hadde en markedsandel på 65,9 prosent. 

MEST SETT: Linn Skåber, Jon Almaas og Knut Nærum i «Nytt på nytt» ble sett av 1 227 000 seere fredag.
MEST SETT: Linn Skåber, Jon Almaas og Knut Nærum i «Nytt på nytt» ble sett av 1 227 000 seere fredag. Vis mer

Også søndagsepisoden av «Farmen» kan skilte med gode seertall. 918 000 fikk med seg at Dag Egil Rugås tapte duellen og måtte forlate gården i går kveld. Markedsandelen var på 47,1 prosent.

Nytt korslag Det tredje mest sette programmet denne helga var NRK-programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». 851 00 seere så episoden søndag kveld, noe som resulterte i en markedsandel på 46,1 prosent.

Fra førstkommende lørdag av er det en ny sesong av «Det store korslaget» som skal kjempe kampen om lørdagskveldseerne for TV 2.

Denne gang er det Lise Karlsnes, Steinar Albrigtsen, Guri Schanke, Fredrik Saroea og Sigvart Dagsland som skal dirigere hvert sitt kor.