Nær sexrock

Kombikonserten med BigBang og Jaga Jazzist ble søndagens sunne og grenseløse høydepunkt.

Forventningene stiger stadig foran utgivelsen av BigBangs kommende album. Sammen med ti mann sterke Jaga Jazzist presenterte Øystein Greni den flunkende nye «To The Mountain», en purpursexy låt som ved første kick hørtes minst like umiddelbar og spirituelt medrivende ut som vårens BB-hit, «Girl In Oslo».

BigBang og Jaga Jazzist vist seg som sanne musikkelskere og viktige representanter for den nye generasjonen norske musikere da de laget en helt spesiell ettermiddagstime i Frognerbadet. Innledningsvis smakte det av et famlende eksperiment, men etter hvert fikk Greni og sjefjazzist Martin Horntveth (for øvrig tidligere trommis i BB) satt konserten med en deilig leken og offensiv holdning både til musikk og publikum. Konstellasjonen smatt flørtende og fritt mellom BBs soul og blues og JJs jazz i det som ble til gåsehudframkallende nær -sex-rock.

Med blåserrekke, to trommiser, to bassister og to gitarister ble det en hemningsløs og massiv festivalopplevelse ut av det. Og når man ser den overivrige scenepersonligheten og det lysende låtskrivertalentet Øystein Greni stå der i sine Leningrad Cowboys-sko i front for sine tropper, er det ikke fritt for at man tenker at BigBang blir det neste virkelig store bandet i norsk rock.