Nærkontakt med DS

Dagbladet.no fikk prøve Nintendos nye håndholdte håp.

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Hvor kul er egentlig Nintendo DS? I disse dager har bransje og presse fått en sjanse til sjekke ut siste medlem i Nintendos bærbare familie. Ved første øyekast ser den sånn passe ut. Den har to skjermer som sikkert kan utnyttes. Og hvordan fungerer egentlig en touchskjerm i spillsammenheng?

Potensiale

Litt senere ser den fortsatt sånn passe ut. Hva så med de to andre tekniske nyskapningene? Metroid Prime Hunters er et godt eksempel på hvordan både to skjermer og touchscreen kan fungerer. Kartet over området vises i den øverste skjermen, mens selve skytinga foregår i den nederste skjermen.

Du beveger deg i rommet med med piltastene, skulderknappen låser deg til motstanderen mens du sikter og skyter med pennen på touchscreenen. Når du først ble vant til sistnevnte så har du faktisk muligheten til å sikte som et lyn. Dette har potensiale.

På nett

Nettet er en annen viktig bestanddel i Nintendos siste nyskaping. På kort avstand (radius på drøye 30 meter) kan opptil 16 stykker spille og kommunisere med hverandre. Skal du møte noen lengre borte har DS løsningen via Wifi. Vi spilte mot fire andre på Metroid, men Nintendo viser også frem Picto Chat, der du kommuniserer med andre via beskjeder eller bilder.

Den øverste skjermen viser det du mottar mens den nederste har et keyboard samt et tegnefelt. Altså, veldig likt en lomme-pc. Selve Picto Chat er enkle saker, men det setter jo fantasien i sving. Kan en for eksempel sende e-post med DS? Hvilke andre funksjoner kan fungere på samme måte?

100 utviklere

Og Nintendo er godt i gang med å fylle DS med innhold. Japansk presse skriver ifølge Gamespot.com at over 100 selskaper verden over har mottatt verktøy for å utvikle spill og andre applikasjoner til DS. I tillegg har Nintendo foreløpig annonsert over 40 spill til DS.

På denne lista finner du spill som Spider-Man 2, Viewtiful Joe og Need for speed.

STOLT SJEF:</B> Nintendo-sjef Reggie Fils-Aime viser fram selskapets nye håndholdte spillmaskin, DS.
<B>NEI, DU SER IKKE DOBBELT:</B> Nintendos nye DS har to skjermer.