Nærmer seg tingplass

Humoristene Atle Antonsen og Johan Golden nærmer seg målet om å stille til stortingsvalget med lister for Det Politiske Parti.

Får de nok underskrifter til 1. februar, kan folk stemme inn Antonsen, Golden, Kristopher Schau og Dagfinn Lyngbø på Stortinget til høsten.

Komikerne Antonsen og Golden stiftet Det Politiske Parti i fjor høst. 5000 underskrifter er hva som kreves for å få registrert et parti til fylkes- og stortingsvalg. Med 3000 signaturer allerede på plass, vil Antonsen og hans menn i dagene framover foreta en massiv sjarmoffensiv på studiesteder, gater og konsertsteder. Det kan virke som en dårlig spøk, men faktum er at de da kan stille til valg på sitt program, hvis hovedparoler er lite kriminalitet, god helse og sterk økonomi.

Går på listefylla

- Vi regner det som helt sikkert at det skal gå helt fint å få de siste underskriftene, sier Antonsen, som av partiet er utropt til statsministerkandidat.

- I disse nomineringstider, har dere listene klare i tilfelle?

- Ja, en del navn i alle fall. Vi sørger også for å få noen av underskriverne inn på listene, dersom de er ålreite folk og har passe høy moral.

Kjendiser

Noen kjendisdragere har de fått på plass allerede. Dagfinn Lyngbø stiller som 1. kandidat i Hordaland. I Aust-Agder har Kristopher Schau sagt ja til en 3. plass.

- Hva er Schaus forbindelse til Aust-Agder?

- Den er kanskje ikke så sterk, nei, og han havner nok nedover på lista om vi får inn folk med sterk lokal tilhørighet.

I tillegg stiller selvfølgelig Antonsen og Golden på lister, på førsteplass i henholdsvis Oppland og Oslo. Antonsen er født på Lillehammer.

SAMLER STØTTE:Statsminister- kandidat Atle Antonsen og partileder Johan Golden.