DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT...: Nærmere 60 000 nordmenn har sagt de skal møtes på Svalbard i 2061 for å se neste solformørkelse sammen Skjermdump: Facebook
DEN SOM VENTER PÅ NOE GODT...: Nærmere 60 000 nordmenn har sagt de skal møtes på Svalbard i 2061 for å se neste solformørkelse sammen Skjermdump: FacebookVis mer

Nærmere 60 000 nordmenn gjør seg klar for solformørkelsen i 2061

Har avtalt å møtes på Svalbard.

(Dagbladet): Er du klar for solformørkelsen i 2061? Da er du ikke alene.

I skrivende stund har nærmere 60 000 nordmenn har trykket «attending» på Facebook-eventen til neste solformørkelse i Norge, oppretta av 17 år gamle Adrian Paixao Nilsen fra Skjetten.

46 år fram i tid Og tallet øker stadig. Bare siden torsdag har 5 000 nye solformørkelsesfrelste kommet til begivenheten, som startet som en fleip mellom Nilsen og kompisene hans. Nå er det derimot ramme alvor. 

- Vi lagde det bare som en spøk mellom meg og noen kompiser, og på mandag ble det plutselig veldig mange som ville være med på dette, sier han til Dagbladet.

Nilsen er overraska over at så mange har meldt seg på. Han har likevel ikke spesielt stor tro på at alle kommer til å ta turen til Longyearbyen til neste spektakulære solformørkelse, men bedyrer at han og vennene skal møte opp, selv om det tross alt er 46 år fram i tid. Dette er den neste totale solformørkelsen på norsk jord.

- Med tanke på at det er veldig lenge til, er det sikkert ikke så mange som dukker opp, men at noen kanskje vurderer å dra er nok en stor sannsynlighet, sier han.

«Århundrets arrangement» «Rydd kalenderen, dette er århundrets arrangement» lover Nilsen i Facebook-eventen. 

De fleste kommentarene på Facebooksida viser at de påmeldte tar det hele med en viss klype salt, men Adrian legger ikke skjul på at han er lysten på en tur til Svalbard i 2061. 

Da det var solformørkelse forrige fredag fulgte mange hundretusen nordmenn seansen direkte på Dagbladet.no og på tv.

- Vi kom opp med ideen da vi satt på skolen og så på solformørkelsen, sier Nilsen.

GLAD I SOLFORMØRKELSER: Adrian Paixao Nilsen fra Skjetten har til nå samlet nærmere 60 000 mennesker til solformørkelsen i 2061. Foto: Privat
GLAD I SOLFORMØRKELSER: Adrian Paixao Nilsen fra Skjetten har til nå samlet nærmere 60 000 mennesker til solformørkelsen i 2061. Foto: Privat Vis mer