GODT SETT:  Bård Tufte Johansens og  Harald Eias nye program Brille ble sett av nærmere 800 000 seere i går.  Foto: Anders Grønneberg
GODT SETT: Bård Tufte Johansens og Harald Eias nye program Brille ble sett av nærmere 800 000 seere i går. Foto: Anders GrønnebergVis mer

Nærmere 800 000 så «Brille»

Mest sett etter Dagsrevyen.

(Dagbladet): Humorprogrammet «Brille» har fått krass kritikk for å fleipe med minoriteter.

I går skrev Thorgeir S. Kolshus, postdoktor ved Sosialantropologisk institutt ved Universitetet i Oslo, at programmet vekket et ubehag hos ham. Til tross for det, er det like populært blant seerne.

Økende Den tredje sendingen av programmet, som gikk på NRK1 i går, hadde hele 782 000. Det er en oppgang på 106 000 seere siden forrige mandag.

Det betyr at «Brille» er det mest sette programmet på tv i går etter Dagsrevyen. Slik har det også vært de to foregående mandagene.

- Skal man sammenlikne med terningkast, så er dette fem øyne på terningen. Det er sjelden det er så høye seertall på mandager, og seertallene ville vært høye om det også hadde vært 500 000 seere, sier analysesjef i NRK, Kristian Tolonen.

Rabalder Før premieren sa humorduoen Harald Eia og Bård Tufte Johansen at de ikke hadde til hensikt å lage så mye rabalder som med «Hjernevask». Etter de første sendingene har programmene likevel vekket harme med same- og jødespøker.

Tolonen å si hvorfor programmet hadde en nedgang i 119 000 seere fra første til andre program, og at det nå har steget igjen. Grunnen til at tallet uansett er høyt, er han derimot ikke i tvil om.

- Bård og Harald er morsomme. Dette er et program som er litt lett og morsomt, og publikum kan selv være med, og i tillegg bli overrasket, sier Tolonen.

«Brille» er et panelshow som fleiper med vitenskapelige fakta. Deres forrige program «Storbynatt» tok aldri av. Til tross for det gruet de seg ikke til å gå i gang med «Brille»

- Skulle vi gått igang med et talkshow, hadde vi nok hatt større angst. Hvis folk ikke er helt fornøyde fra begynnelsen, skal vi sitte ganske rolig i båten. Det er mye bra materiale her, og folk må vende seg til det. Dette er et typisk program som vokser på deg, sa Bård Tufte Johansen til Dagbladet i begynnelsen av januar.