Nærmere en halv million så premieren på «Kampen for tilværelsen»

- Selvfølgelig hadde vi drømt om et høyere seertall.

PREMIERE I GÅR: Bartek Kaminski spiller hovedrollen i NRKs nye dramaserie «Kampen for tilværelsen». Foto: NRK
PREMIERE I GÅR: Bartek Kaminski spiller hovedrollen i NRKs nye dramaserie «Kampen for tilværelsen». Foto: NRKVis mer

(Dagbladet): I går hadde den nye dramaserien «Kampen for tilværelsen» premiere på NRK. 

Ferske tall fra kanalen viser at hele 489.000 satt benket foran skjermen i den første av totalt åtte episoder. Det gir også NRK en markedsandel på 33,8 prosent. 

Til sammenlikning hadde premieren på «Mammon» et seertall på 997 000, og en markedsandel på 54 prosent. «Halvbroren» hadde 1,033.000 seere, og markedsandel på 52,2 prosent, mens første sesong av «Lilyhammer» 1.035.000 seere. 

- Det er omtrent som forventet. Selvfølgelig hadde vi drømt om et høyere seertall med tanke på all den gode kritikken, og den fantastiske mottakelsen, men vi er stolt og glad, sier dramasjef i NRK, Ivar Køhn, til Dagbladet.

Han påpeker også at serien kommer til å vokse, og at antall nettvisninger vil føre til en økning i totale seertall.   

Allerede før serien hadde premiere på norske TV-skjermer var den nominert til den gjeve prisen Prix Europa i kategorien beste fjernsynsdrama.

Serien er skrevet av forfattertrioen Erlend Loe, Bjørn Olaf Johannessen og Per Schreiner, og handlingen utspiller seg i Oslo-bydelen Ullevål Hageby.

Det er skuespiller Bartek Kaminski som har inntatt hovedrollen, men andre skuespillere som Lena Kristin Ellingsen, Mads Ousdal, Øystein Røger og Monica Hjelle er også en del av serien. 

Høsten 2012 ble det klart at NRK Drama skulle innføre en nye strategi, hvor manusforfatterne fikk mer å si, og «Kampen for tilværelsen» er første serie ut

Seerne blir kjent med flere familier i samme nabolag, og en fattig polsk akademiker som reiser til Norge for å finne sitt svar.