DEBATT

Politireformen:

«Nærpolitireformen» er århundrets bløff fra regjeringen

Keiserens nye klær.

- TAR FEIL: Det er et mantra i denne regjeringen at man må ha store og robuste enheter for å få kvalitet i arbeidet. Dette er selvsagt ikke riktig.
- TAR FEIL: Det er et mantra i denne regjeringen at man må ha store og robuste enheter for å få kvalitet i arbeidet. Dette er selvsagt ikke riktig. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Det skjer nå en sentralisering uten sidestykke i norsk politihistorie. Regjeringen selger denne sentraliseringen inn til folket som en «nærpolitireform». Dette kan sammenlignes med eventyret om keiserens nye klær. To bedragere ville selge keiseren nye klær, de fortale at de var vevere og kunne veve de herligste stoffer som noen kunne tenke seg. Problemet i historien var jo at folket opplevde keiseren som splitter naken.

Denne regjeringen selger politireformen inn til folket som en «nærpolitireform» der politiet skal bli mer synlig og tilgjengelig for publikum. Realitetene er derimot at politiet blir usynlig i likhet med klærne til keiseren. Politiet blir også nå utenfor rekkevidde for publikum i store deler av landet.

Å kalle dette en «nærpolitireform» er faktisk århundrets bløff fra en norsk regjering. Det som foregår er en storstilt sentralisering av politiet der det er innbyggerne i distriktet som rammes. Målet med Nærpolitireformen er å sikre «tilstedeværelse» av et kompetent og effektivt lokalt nærpoliti, der befolkningen bor. Det er selvsagt ikke det som skjer når man legger ned 35 prosent av tjenestestedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer