DEBATT

Nærsynt og sprengkåt

Det er greit du er lesbisk - så lenge du egentlig vil ligge med menn.

NY REKLAME: Optikerkjeden Synsam spiller på sex i sin siste reklamefilm. Foto: Charlotte Myrbråten / Fett
NY REKLAME: Optikerkjeden Synsam spiller på sex i sin siste reklamefilm. Foto: Charlotte Myrbråten / Fett Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

De siste dagene har det falt et reklamebilag fra Synsam ned i de norske postkasser. På bildet vises det en kvinnelig brilleslange som maler en kliss naken muskuløs brilleslange. Bildet er hentet fra en film Synsam har fått laget. Også på store reklamemontre på gatene har Synsam kjøpt plass for å vise frem briller/nakne kropper.

I filmen har de hentet inspirasjon fra pornofilmens herlige dramaturgiske verden. Reklamefilmen begynner med at en mann kjører en frekk bil til et frekt manshionaktig hus. Der møter han Frøken Brille som står i bare undikken. Det tar ikke lang tid før han bare har brillene igjen på seg og Frøken Trusebrille begynner å male han og plukke på han. Men hei og hå, hva skjer nå? En lekker lyshåret brille kommer hjem. På veien inn rekker hun å gi en håndverkerbrille som står i en stige et klask på ræva, mens han kun rekker å sende et kåt brilleblikk etter henne. Lysebrille kommer inn og tar de hete malende brillene på fersken, men hva skjer så? Jo, hun går og gir malebrille et kyss! Oi, er det en reklame med lesbisk tematikk? Hmm, trer de ut av det heteronormative helvete? Kult! Eller? Hva skjer så? Lysebrille var ikke så lesbisk lell, for nå tar hun med seg den nakne modellbrilla og kjæresten inn på rommet med sexdugg i blikket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer