Næss, Jan Chr.

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg har ønsket å skrive siden jeg var omtrent fjorten år gammel. Antagelig som et resultat av utstrakt lesning og en melankolsk legning. Imidlertid skrev jeg lite. For omtrent fem år siden var jeg så heldig å vinne en novellekonkurranse som Gyldendal utlyste i lag med Alternativ Fremtid. Det satte meg i gang. Men så tok det en stund før jeg klarte å få skikk på dette med fortellerstemme og personlig stil, med det resultat at jeg måtte gå noen runder med forlaget før jeg klarte å produsere noe som ble antatt. Etterhvert har det blitt stadig klarere for meg at det ikke er noe annet jeg vil, bortsett fra å være far og ektemann, enn å skrive.

Min beste leseropplevelse:

- Sannsynligvis «Den fremmede» av Albert Camus. Jeg leste den i en meget mottagelig alder (15-16 år), og det er den eneste boken jeg faktisk har lest i filler.

Litterære forbilder:

- Noen ganger kan det dreie seg om en ualminnelig setning i en ellers alminnelig tekst. Andre ganger kan det være et helt forfatterskap. Jeg tror kanskje Litteraturen i seg selv er det store forbildet. Biblioteker og bokhyller.

Skrivesituasjon:

- En typisk arbeidsdag inneholder altfor liten tid til skriving. Midt mellom lønnet og ulønnet arbeid karrer jeg til meg en time her og en halvtime der.

Forhold til Internett:

- Bruker først og fremst e-posttjenesten, men det hender også at nettet inneholder akkurat de opplysningene jeg trenger for å få skrevet ferdig et avsnitt.

Forfatterens e-postadresse:

jannaess@c2i.net

Dagbladet :på nettet 14.09.1999