DAB-radio i bil

NAF bekymret for trafikkmeldinger på dab-adaptere

Et fåtall av dagens dab-adaptere støtter trafikkmeldinger som avbryter andre sendinger, advarer NAF. De mener en egen trafikkanal bare er en halvveisløsning.

I år startet slukkingen av FM-nettet. I løpet av året vil DAB-radio overta over hele landet. Mange biler har ikke radio med DAB-støtte og må enten bytte radio eller montere et adapter for å høre på digital radio.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
I år startet slukkingen av FM-nettet. I løpet av året vil DAB-radio overta over hele landet. Mange biler har ikke radio med DAB-støtte og må enten bytte radio eller montere et adapter for å høre på digital radio. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

NAF har sjekket adaptermarkedet, og de færreste har funksjonen Traffic Announcement (TA), ifølge kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal.

– Dette er en velkjent funksjon fra FM-nettet. Uansett hvilken radiokanal du lytter på, eller om du lytter på annen musikk på bilens anlegg eller har skrudd ned volumet, vil trafikkmeldinger bryte gjennom om TA er skrudd på, sier Sødal.

– Vi stusser på at denne funksjonen ikke har vært prioritert før omleggingen til dab. Hvor ansvaret ligger, vet vi ikke. Men det burde vært et krav til adapterne som selges til norske bileiere at de kan ta inn trafikkmeldinger, fortsetter han.

NRK har opprettet en egen radiokanal for trafikkmeldinger, kalt NRK Trafikk.

– Det er en halvveis løsning å be et stort antall brukere skifte radiokanal for å få med seg viktige meldinger, mener Nils Sødal.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer