DAB-radio i bil

NAF krever at direktoratet kommer på banen med DAB-avklaring

NAF forlanger at Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) skal bekrefte at beredskapsnivået i Norge blir fullgodt med DAB. 

VIL HA BEKREFTELSE: NAF, her ved seniorrådgiver André Fimreite (til venstre) og rådgiver Andreas Handeland, vil ha Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap på banen i DAB-spørsmålet. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
VIL HA BEKREFTELSE: NAF, her ved seniorrådgiver André Fimreite (til venstre) og rådgiver Andreas Handeland, vil ha Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap på banen i DAB-spørsmålet. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg forventer at at vårt eget direktorat, som skal se at sikkerheten i landet vårt er slik den skal være, kommer på banen og bekrefter de opplysningene vi har fått fra bransjen og operatørene om DAB.

Det sier André Fimreite til Dagbladet, like etter gårsdagens kontaktmøte om radiodigitalisering i NRKs lokaler i Oslo.

Det er Medietilsynet som står bak møtet, som samlet en rekke aktører som blir berørt av DAB-omlegginga, deriblant bilbransjen, radiobransjen, Vegdirektoratet, Kulturdepartementet og NAF.

Lest denne? Dette er bilbransjens DAB-bekymringer

Under møtet sa blant annet NRKs kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen at DAB-overgangen kommer til å gi det norske publikum et bedre radiotilbud, i tillegg til økt sikkerhet og beredskap i landet.

- Øredøvende tause

Fimreite, som er seniorrådgiver og advokat i NAF, etterlyser en bekreftelse fra DSB på at sistnevnte påstand faktisk er tilfelle, og at Stortingets forutsetninger for radiodigitaliseringa er oppfylt.

I stortingsmeldinga fra 2011 satte myndighetene fem kriterier som måtte oppfylles for å kunne melde overgang fra FM- til DAB-nett:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer