Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Nags myter

Kunnskap, folklore og mytologi - i herlig forvirring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOK: Martin Nag er tross sin milde framferd en litterær villmann. Som særdeles produktiv forfatter dyrker han sitt eget mytebegrep. Tilsynelatende er han kontinuerlig i ferd med å skape sitt eget univers bestående av erindringer, kunnskapsbrokker, poetiske innfall, anekdoter, fortellinger, observasjoner, fabler, «arkeologiske» litterære funn og mye annet.

I denne boka spenner Nags myter i format fra noen få linjer til lange kapitler. Her er gamle og nye tekster, i Nags litterære verden kan alt brukes. Og alt bør åpenbart brukes! Stilen spenner fra det abrupt begeistrete til det bredt episke, mens Nag fosser gjennom fortellinger om Hamsun, Obstfelder, Ibsen, Hertervig, kvekersamfunnet i Rogaland og en stor mengde russiske diktere.

Og selvsagt Nag selv, denne ustoppelige statsstipendiaten. Som forsker er han individualist på sin hals.

Alt han skriver, er silt gjennom et forfatter-jeg som jobber og jobber uten stans, som et heidundrende og villstyrig fossefall.