Nairobi-terroristen og jeg

HRS har i årevis forsøkt å koble meg til skikkelser med ekstreme holdninger og spunnet opp islamistiske konspirasjoner ut fra rene assosiasjoner.

BELASTENDE: Det er svært belastende å bli satt i bås med en terrorist og dette er bare et av mange eksempler på grove etiske overtramp fra HRS' side, skriver Linda Alzaghari (bildet). 
Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BELASTENDE: Det er svært belastende å bli satt i bås med en terrorist og dette er bare et av mange eksempler på grove etiske overtramp fra HRS' side, skriver Linda Alzaghari (bildet). Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Human Rights Service (HRS) er en av organisasjonene på integreringsfeltet som får mest statstøtte. Deres arbeid går hovedsaklig ut på å drive en form for blogg og her har de i årevis forsøkt å koble meg til skikkelser med ekstreme holdninger og spunnet opp islamistiske konspirasjoner ut fra rene assosiasjoner, og slik skape et falsk inntrykk av en sammenheng som ikke er reell.

Ikke én eneste gang har redaksjonen tatt en telefon eller sendt en epost for å be om en kommentar eller forklaring. Dette gjelder også en lang rekke andre personer, som for eksempel Shoaib Sultan fra Antirasistisk senter.

I den siste tiden har de spesielt hengt seg opp i min bakgrunn som moderator på diskusjonsforumet til nettsiden Islam.no. Blant annet fremstilles det som om jeg har hatt en ekstremistisk fortid, med henvisning til diskusjoner om dødsstraff for frafall i islam i 2007. Jeg viser til en tolkningstradisjonen hvor frafall knyttes til landsforrærderi, hvorpå jeg tar avstand fra dødsstraff generelt.

Jeg har alltid ment at islams skrifter må tolkes og praktiseres i henhold til samfunnsutviklingen og menneskerettighetene, og jeg har alltid vært tilhenger av et sekulært styresett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer