Anmeldelse: 30 dager i april 2020, Linn Skåber

Naivt og ureflektert

Linn Skåber utgir bok om coronapandemien før den er over. Det har blitt en problematisk utgivelse.

CORONADAGBOK: Linn Skåber har fått med med seg en lang rekke kjente og ukjente bidragsytere i boka «30 dager i april». Foto: Jørn H Moen
CORONADAGBOK: Linn Skåber har fått med med seg en lang rekke kjente og ukjente bidragsytere i boka «30 dager i april». Foto: Jørn H Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Myndighetene er så vidt i gang med å gjenåpne samfunnet, men første bok om den pågående coronapandemien er allerede på markedet.

«30 dager i april 2020» er en kollektiv dagbok. Den er redigert av Linn Skåber og består av 30 korte tekster. Med unntak av nyhetsbulletinene under hver dato, er de aller fleste av det personlige slaget. I dem deler et knippe forfattere og journalister, en sykehusdirektør, et par helsearbeidere, en profilert prest og en skoleelev, for å nevne noen, sine opplevelser.

Hvorfor nå?

Prosjektet er i og for seg prisverdig. Det er lett å si seg enig med Skåber i at vi trenger å dele historier om disse dagene med hverandre. De bør bli dokumentert og belyst fra en rekke sider. I lang tid kommer vi til å undersøke, utrede og skildre alle sidene ved pandemien. En dag kommer kanskje også den til å ha funnet sin fortelling og blitt forvandlet til et bilde vi alle nikker gjenkjennende til.

Likevel forstår jeg ikke hvorfor Skåber mener det må skje akkurat nå. «Jeg tror vi alle trenger hverandres historier nå», skriver hun for eksempel. Det er ikke påkallelsen av fellesskap jeg stusser over, men tidspunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer