Naken 6-åring brukt som forsidepike

Australia rystes av fotokontrovers i kunstblad. - Favorittbildet mitt, sier barnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kort tid etter at fotografen Bill Henson skapte bråk med sine bilder av avkledde mindreårige, rystes Australia av nok en fotokontrovers med barn i sentrum. 

Årsaken er ei naken, seks år gammel jente på juli-forsida av Australias største kunstmagasin, «Art Monthly Australia» (AMA).

- Favorittbildet mitt

Bildet av den unge jenta, Olympia Nelson (11), ble tatt for fem år siden av hennes mor, fotografen Polixeni Papapetrou, og trykt på bladet som en kommentar til debatten rundt Bill Hensons bilder.

Australias statsminister, Kevin Rudd, har engasjert seg voldsomt, og sier at han «ikke tåler» å se bildet av den nakne jenta. 

Uttalelsene har fått jenta i sentrum, 11-årige Olympia, til å reagere. - Jeg er veldig, veldig støtt over hva Kevin Rudd hadde å si om dette bildet, sier hun til australske medier, skriver Sydney Morning Herald.

- Av alle bildene mamma har tatt av meg, så er dette en av favorittene. Jeg synes ikke det har noe å gjøre med misbruk, og jeg synes nakenhet kan være en del av kunsten, forteller hun videre.

Det var hennes far, kunstkritiker og professor Robert Nelson, som ga tillatelse til at bildet ble publisert, skriver NEWS.com.au.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer